Novosti Sport Događanja

Približava nam se četvrto izdanje Humanitarke

04.05.2017. / Sportska redakcija

-Gorica, ljestvica je postavljena visoko, ali nakon Franke, Laure, Ines, Mie i Lane, nakon tri godine sada već tradicije, dokazali smo svima da možemo, da Gorica ima ono veliko, najveće srce, kada je to i najpotrebnije. Fran je sljedeći, a na nama je samo ono što smo tako dobro znali raditi kroz već navedene prethodne godine Humanitarke- poručuju Goričani koji su već započeli s pripremama za četvrto izdanje Humanitarke.

Kada su kretali u cijelu ovu priču oko organizacije ovog humanitarnog turnira koji se Velikogoričanima uvukao pod kožu nisu mogli niti sluti da će sve to prerasti u jedno lijepo druženje. Kroz protekla tri izdanja turnira prikupljeno je preko 40 tisuća kuna koja su donirana onima kojima su i najpotrebnija. Upravo, na tu stvar gorički Bad Blue Boysi su i najponosniji.

-Nama je ovo zadovoljstvo i satisfakcija. Nakon turnira osjećamo se ponosno da smo nešto dobro napravili–nastavili su junaci ove priče.

Ove godine sredstva se prikupljaju za Frana Krasnića

Novi susret na svima dobro poznatoj lokaciji u Cvjetnom zakazan je za 20. svibnja. Cilj je isti- prikupiti što više sredstava za četrnaestogodišnjeg Frana Krasnića, koji ima cerebralnu paralizu. Fran inače dolazi iz Zagreba, vedra je i unatoč velikim zdravstvenim problemima, humorom nabijena mlada osoba koja obožava Judo, jahanje, pecanje, slikanje, igranje igrica na računalu. Ustvari, voli sve ono što vole i njegovi vršnjaci.

Uz cerebralnu paralizu s kojom je suočen, Fran je kroz svoj mladi život prošao više operacija nožnih zglobova, stopala i tetiva koljena. Bile su to vrlo teške operacije, neke uspješnije, a neke na veliku žalost manje uspješne, a neke čak i životno opasne. Franu je sada neophodna kontinuirana njega, vježba i fizikalna terapija koja je za njegove roditelje ogromna, gotovo pa nemoguća financijska prepreka.

-Naša vodilja je da skupimo sredstva dostatna za godišnju terapiju za njega- kažu nam Goričani koji su cijeli ovaj koncept Humanitarke osmisli 2014. godine.

Osim što će se sredstva prikupljati na turniru svi oni koji to žele svoju donaciju mogu uplatiti i na izdvojeni račun; IBAN: HR8524840081502002982, SWIFT: RZBHHR2X.

Ogroman interes za sudjelovanjem na turniru

Uz malonogometni turnir koji će tijekom cijelog dana odigravati na betoncu u Cvjetnom naselju, tu su i drugi popratni zabavni sadržaji. Svi zainteresirani mališani moći će se uključiti u školu stolnog tenisa, zaigrati nogomet na male golove na obližnjoj livadi. Uz to tu je i crtanje grafita, mogućnost učlanjenja u Futsal Dinamo.

-Ponovno će se osjetiti ta dobra atmosfera i zabava- kažu nam organizatori.

Prijave za sudjelovanje na turniru već su počele. Želja organizatora je ponovno sudjelovanje 24 momčadi.

-Navala je velika, već se prijavilo desetak momčadi- kažu gorički navijači.

Kotizacija za nastup iznosi 400 kuna, a za sve prijavljene momčadi osigurana je plata mesa i 10 piva. Prijave za sudjelovanje otvorene su do četvrtka, 18. svibnja u 12 sati, jer istog dana u predvečernjim satima u CB Kod Rojca održat će se izvlačenje parova. Svoju momčad možete prijaviti an broj 092/ 299-4238, a na isti se broj po cijeni od 50 kuna možete pribilježiti i za majicu ovogodišnje Humanitarke.

-Kroz ove godine smo napravili jedno odlično druženje za sve generacije. Vjerujem da će tako biti i ove godine, ako nas posluži vrijeme- za kraj će Goričani.

Sve informacije oko turnira mogu se partiti preko službene stranice HUMANITARKE.

Podijeli