Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Bez kapetana na Gripama: Nismo favoriti, ali mislim da moramo nekog iznenaditi

19.04.2022. / Damir Žbulj

Nakon kratkog Uskrsnog odmora košarkaše Gorice u Splitu čeka novi okršaj u Ligi za prvaka, na gostovanju kod Splita, jednog od pretendenata za naslov prvaka Hrvatske.

Bikovi su ove sezone već dva puta gubili od Žutih, ali svaka nova utakmica prilika je za novi pozitivan rezultat.

"Split je u jako dobrom ritmu jer pobijedili su zadnje dvije utakmice. Posebno je impresivna bila pobjeda protiv Cedevite junior. Koliko sam razumio propozicije osigurali su ostanak u ABA ligi tako da sada sigurno lakše dišu i imaju manje pritiska u domaćem prvenstvu. Mi očekujemo dobru utakmicu i znamo da nismo favoriti, ali mislim da moramo nekoga iznenaditi i uzeti bodove pošto smo kiksali u Zaboku. Tako da, nadam se, imamo poseban motiv za sljedećih par utakmica  i pružit ćemo svoj maksimum na ovoj utakmici," poručio je u najavi Mate Kalajžić, koji je dugi niz godina nosio splitski dres.

"Oni kod kuće  tradicionalno igraju na velik broj poena i dosta su uspješni u tome, čak i u ABA ligi, koja je jača od našeg prvenstva. Dakle, očekuje nas dobra, čvrsta i kvalitetna utakmica. Split ima čvrste i jake centre širokih tijela, niže i energetski moćne bekove, odličnog Ukića koji je kao staro vino i protiv nas uvijek igra vrhunski. Nije mi drago da nas upravo sada čeka ovo teško gostovanje, jer naš kapetan Borna Kapusta je van stroja. Nadam se da će drugi igrači dati više od sebe da nadomjeste ovaj izostanak i da pokušamo iznenaditi Split na Gripama," dodao je trener Mladen Starčević.

Utakmica se igra od 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: ABA liga)

Podijeli