Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Košarkaše čeka izazov u Zaboku: Mogu nam zadati dosta glavobolje i problema

02.04.2022. / Damir Žbulj

Novi izazov košarkaše Gorice čeka u Zaboku, nakon što su u prošlom kolu na gostovanju dobili Cedevitu Junior, poslije velikog preokreta i povratka iz ponora od 18 poena zaostatka...

Goričani su u regularnom dijelu sezone slavili oba puta, no, Zabok je pokazao kako zaslužuje svoje mjesto u Ligi za prvaka.

Trener Starčeviću na raspolaganju će biti i Kalajžić i Baković, no, pitanje je u kakvom su stanju nakon što su preboljeli virozu.

"Homogena su ekipa, koja igra napadački jako dobro. Igraju na velik broj poena jer su ofenzivno jako potentni. U zadnjoj utakmici protiv Cibone šutirali su tricu 10/17 ili 58 posto. Ukupno šutiraju za tricu 45 posto, a imaju i više od 20 asistencija po utakmici. Dakle, dobar su napadački tim koji će nam s playmakerima Brocićem i Vručinićem zadavati dosta glavobolje i problema, pogotovo što je naš tim desetkovan virozama," najavio je strateg Bikova pa dodao:

"Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti zaustaviti neke od njihovih najboljih strijelaca. Također igraju dobar zonski presing, zonu, čovjeka..."

"Moramo biti na visokoj razini kako bismo ih pobijedili. Oni su glatko dobili Cedevitu Junior, a s Cibonom su dugo bili u egalu i tek pri kraju su popustili. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo se s gostovanja vratiti s bodovima, kao što je već bilo u ligi. Posebno se nadam kako nam se nitko više neće razboljeti ili ozlijediti!”

Kapetan Gorice Borna Kapusta jedan je dio karijere proveo baš u Zaboku: "Oni su ekipa koja je podigla razinu svoje igre u zadnje vrijeme, a doveli su i dva nova igrača. Dosta dobro izgledaju na parketu i vidi se da su uigrani. Bit će nam jako teško, ali mi moramo gledati sebe, kao i svaku utakmicu do sada i nadati se pobjedi," istaknuo je najbolji asistent domaćeg prvenstva.

Utakmica se igra od 19 sati, uz izravan prijenos uživo na HKS TV  [LIVESTREAM]



Podijeli