Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Košarkaški okršaj u Draženovom domu: Dobro smo radili i trenirali!

18.03.2022. / Damir Žbulj

Napokon kreće najzanimljiviji dio košarkaške sezone u Hrvatskoj. Prvo Liga za prvaka, a onda i doigravanje za titulu, kad ćemo saznati tko će podignuti šampionski pehar!

Gorica je regularni dio natjecanja u HT Premijer ligi završila na petoj poziciji, iza Zadra, Cibone, Splita i Cedevite Junior, ali Bikovi svakako imaju kvalitetu iznenaditi svakog suparnika pa tako i Cibonu u petak od 17 sati u Draženovom domu, na otvaranju Lige za prvaka.

"Što reći za ekipu koja u svojim redovima ima sedam aktualnih hrvatskih reprezentativaca, a tamo je i meni posebno dragi igrač Ivan Novačić, s kojim sam osvojio juniorsko Europsko prvenstvo, prije skoro 20 godina," najavio je gostovanje kod Cibone trener Mladen Miki Starčević.

"Imaju i neke od najviših igrača, poput Brankovića, imaju i Gnjidića, jednog od naših najboljih playmakera, imaju jednog strašnog strijelca Gegića, koji je BiH reprezentativac, imaju Roka Prkačina, koji je jedan fenomenalno kreativan igrač, a imaju i tri stranca..."

"Dakle, oni su jedna jako dobro posložena ekipa, koju s klupe jako dobro vodi trener Okorn."

Doigravanje je osigurano, ali Goričani sigurno žele zauzeti što bolju poziciju prije početka playoffa. Debitirat će i talentirani Luka Tomas, koji već neko vrijeme trenira s Goricom...

"Cibona u zadnje vrijeme igra baš dobro, u posljednjoj utakmici su tricu šutirali 57 posto. Istaknuo se i Majcunić sa sedam trica, bez promašaja. Znači, čeka nas jako teška utakmica, ali mi ćemo dati sve od sebe. Dobro smo radili, dobro trenirali, a sigurno će nam pomoći i Luka Tomas, svojom brzinom, skočnosti i šutom. U obrani može obaviti puno zadataka pa i u tom dijelu očekujem puno od njega," naglasio je strateg Gorice.

Bivši kapetan Bikova Ivan Majcunić nije ove sezone dobio previše minuta u dresu Cibone, ali je u zadnjoj utakmici briljirao sa sedam trica iz sedam pokušaja. 

Cibosima se vratio i Roko Prkačin, koji se ozlijedio još u prvom dijelu sezone, baš u Velikoj Gorici. Promjenom trenera i dolaskom Slovenca Okorna svi igrači su podigli razinu svoje igre i opasnost će prijetiti sa svih pozicija...

"Poštujemo rezultate Gorice, koja je pokazala igrama da je kvalitetna ekipa. Mi smo već pokazali u sezoni neka izdanja u kojima smo ušli opušteno te nam se to obilo od glavu. Ući ćemo maksimalno ozbiljno u utakmicu i svakako ići na pobjedu za dobra ulazak u završnicu sezone," najavio je strateg Cibone.

Gostovanje Gorice u Draženovom domu od 17 sati možete gledati u izravnom prijenosu na HKS TV
 

 

Podijeli