Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Prvi okršaj doigravanja za povratak u Premijer ligu: Bikovi u Rijeku ne dolaze s bijelom zastavom

13.04.2024. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice od 18 sati u Dvorani Dinko Lukarić na riječkoj Kozali protiv Kvarnera 2010 igraju prvu utakmicu doigravanja za plasman u Premijer ligu. Bikovi su pod vodstvom mladog i talentiranog stratega Mirona Češkića napravili veliki uspjeh samim plasmanom među četiri najbolje ekipe Prve muške lige, a sad će pokušati i iznenaditi favorizirani Kvarner, koji je regularni dio sezone završio na prvoj poziciji, s jasnom ambicijom povratka u najviši razred hrvatske klupske košarke.

Igra se na dvije dobivene utakmice, idući dvoboj je u utorak u našem gradu, a pobjednik će izboriti finale, gdje će se odlučiti koja ekipa će izravno u viši rang, a koja će igrati 'majstoricu' s pretposljednjom momčadi Premijer lige.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Vrijednosnice Osijek i Samobor.

"Pokazali smo u zadnjoj utakmici da se možemo nositi s njima i očekujem isti pristup moje ekipe u ovoj utakmici. Kroz ovaj tjedan napravili smo analizu naše zadnje utakmice s njima i pokušali smo se maksimalno pripremiti. U Rijeku ne dolazimo s bijelom zastavom i dat ćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu pa neka pobjedi bolji,” najavio je Češkić.

"U prvoj Playoff utakmici igramo protiv ekipe koja je, može se reći, imala najkonzistentniju sezonu od svih momčadi prve muške lige. Igramo dakle protiv ekipe koja je na papiru najspremnija za ulazak u viši rang natjecanja, no mi se ne bojimo nikoga i smatramo da možemo sa svima igrati konkurentnu košarku. Mogu reći u ime cijele ekipe Gorice da jedva čekamo okršaj s Kvarnerom i da nam je ovaj dvoboj nagrada za uspješno odigranu sezonu," istaknuo je Fran Došen, važna karika u ovosezonskim uspjesima Gorice.

Primarni cilj bio je stabilizacija momčadi, ali otvorila se prilika za dodatni iskorak i Bikovi će sigurno napraviti sve kako bi ovu uzbudljivu završnicu sezone odigrali što bolje i uspješnije.

Utakmicu iz Rijeke možete pratiti u prijenosu uživo od 18 sati putem livestreama na HKS TV:

 

 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)

Podijeli