Novosti Sport Događanja

Raspopović 'zbrisao' iz Gorice, čeka ga borba za opstanak

23.02.2024. / Damir Žbulj

Neposredno prije izuzetno važnog nedjeljnog domaćeg okršaja protiv Slaven Belupa, redove HNK Gorica napustio je Crnogorac Momčilo Raspopović, koji je dres turopoljskog prvoligaša nosio godinu i pol dana.

Raspopović je u Veliku Goricu stigao u srpnju 2022. godine, a odigrao je ovaj 29-godišnji desni bek ua Goricu ukupno 44 utakmice, uz jedan pogodak i jednu asistenciju. Prvenstveno je bio zadužen za defenzivne zadaće te je ponekad znao uspješno odigrati i poziciju zadnjeg veznog.

Posljednje dvije utakmice proveo je na klupi i bio je to dobar pokazatelj kako se nešto sprema...

"Malo sam iznenađen, sve se dogodilo tako brzo. Ali radujem se novom okruženju i izazovima. Jasna mi je trenutna situaciju, pozicija na tablici nije bajna, ali nešto slično sam doživio prošle sezone pa je na kraju sve dobro ispalo. Vjerujem da će biti slično i ovdje u Karvini," rekao je predstavljanju u Češkoj.

Karvina je trenutno na pretposljednjem mjestu ljestvice i Raspopovića, baš kao i lani, do kraja sezone čeka grčevita borba za opstanak.

"Momo nam je puno pomogao kada je bilo najpotrebnije, nesebično je uskakao i na razne pozicije na terenu, a svojim je šalama uvijek unosio pozitivu u svlačionicu. Zato mu ovim putem od srca zahvaljujemo na svemu i želimo puno uspjeha u novom klubu i nastavku karijere," poruka je iz HNK Gorica na oproštaju.

Trener Dinko Jeličić sada na raspolaganju ima nominalno jednog desnog beka, Danca Alexandera Munksgaarda...

Redove turopoljskog prvoloigaša ove zime je još napustio tek Martin Šroler, dok je stigao samo Makedonac Andrej Lazarov iz Rudeša.

Nedjeljni domaći dvoboj protiv Slaven Belupa na rasporedu je od 17.30 sati. 

Standings provided by Sofascore

Podijeli