Novosti Sport Događanja

Reakcije na utakmicu: Rezultat je previsok

14.11.2017. / Sportska redakcija

Nakon više od jednog desetljeća u Velikoj Gorici ponovno je odigrana jedna velika utakmica. Susret osmine finala hrvatskog Kupa u Veliku Goricu je doveo aktualnog prvaka Hrvatske i osvajača Kupa Rijeku.

Solidna posjeta unatoč radnom danu

Nažalost, susret je odigran u nepopularnom vremenu od 13 sati, a k tome je bilo i poprilično hladno. No, zapadna tribina Gradskog stadiona bila je ugodno popunjena, prema nekim procjenama okupilo se na tribini preko 1200 gledatelja što je za radni dan pristojna brojka. Veseli što podršku nogometašima Gorice došle dati njihove brojne kolege.

S lijepom delegacijom igrača i Uprave susret su pohodili predstavnici rukometnog kluba, koje su pak kolege nogometaši bodrili u europskom debiju protiv Põlvae. Zauzeli su svoje mjesto na tribini i predstavnici gotovo svih turopoljskih klubova, ali i gotovo svi kibici koji redovito prate turopoljska nogometna zbivanja.

Iz tabora Gorice: Ovo je škola za budućnost

Što reći o susretu u kojem je Rijeka slavila s 3:0. Na prvu to izgleda previsoko, no najvažnije je da se domaća momčad nije osramotila. Štoviše, posljednja dva zgoditka primljena su u posljednjih desetak kada se pošto poto tražilo izjednačenje, a takve izlete daleko iskusniji prvoligaš znao je kazniti.

-Mislim da je 3:0 prevelik rezultat s obzirom na igru koju smo pružili. Onis u svaku našu malu greškicu znali kazniti i to izgleda ružno. Mi smo odigrali hrabru utakmicu i pokazali smo se u jako dobrom svjetlu. Sada se trebamo koncentrirati na prvenstvo te biti što je moguće više gore- nakon utakmice nam je rekao kapetan Gorice, Hrvoje Jančetić.

Jedan od najzaposlenijih u domaćim je redovima bio vratar Kristijan Kahlina koji se istaknuo s nekoliko lijepih intervencija. Kod pogodaka je nažalost bio nemoćan.

-Rezultat nije realan, jer pružili smo dosta dobru igru. U prvom smo dijelu igrali kontra vjetra i puno se istrošili, da bi u drugom dijelu vjetar ponovno pomogao Rijeci, jer je oslabio. Oni su kvalitetniji i to se osjeti, no mi smo se mislim dobro borili- istaknuo je Kahlina.

S njihovim mišljenjem slaže se i trener Ivan Prelec koji kaže kako iz ove utakmice treba izvući pouke.

-Ovo je jedno fenomenalno iskustvo za sve nas iz kojeg trebamo izvlačiti pouke. Iz ove današnje utakmice mogli smo vidjeti kako je to igrati na jednom više nivou gdje je svaki detalj itekako bitan. Ne trebamo biti tužni, jer ova utakmica nam donosi puno za budućnost- kaže trener Ivan Prelec.

Iz riječkog kuta: Lakše se diše nakon pobjede

Pobjedom u Velikoj Gorici, Rijeka je prekinula seriju od pet uzastopnih poraza. Veliko je to olakšanje za sve s čime su se složili trener Matjaž Kek i Filip Bradarić koji se momčadi priključio tek jučer nakon povratka s reprezentativne akcije.

-Dobro smo se pripremili za utakmicu. Dočekali smo svoj moment u kojem je presudila naša kvaliteta. Najbitniji je prolazak dalje, tako da sam zadovoljan. Jedna pobjeda može značiti povratak samopouzdanja i pogleda prema naprijed, no mi trebamo još puno raditi- rekao je okupljenim novinarima gostujući trener Matjaž Kek, dok je Filip Bradarić rekao sljedeće:

„U ovim utakmicama na ispadanje uvijek postoje iznenađenja što se i događalo. Znali smo da je Gorica odlična momčad što pokazuju u Drugoj ligi. Uostalom, to se vidjelo i u prvom dijelu. Srećom da smo zabili taj prvi gol, nakon čega je bilo puno lakše.

Podijeli