Novosti Sport Događanja

Rekreacijom do zdravlja: RekreAktiva i ove godine u Cvjetnom naselju

30.04.2024. / Damir Žbulj

Bliži nam se novo izdanje sportsko-rekreativne manifestacije pod nazivom RekreAktiva, koju već petu godinu uspješno organizira Športsko rekreativni Savez grada Velike Gorice, u suradnji sa svojim udrugama članicama...

I ove godine lokacija je goričko Cvjetno naselje, gdje se nalaze i Betonac i Pješčana arena i teniski tereni i veliki travnjak, a u RekreAktivi možete uživati ove nedjelje, 5. svibnja, od 10 sati.

"Već od jutra nas očekuje zajedničko razgibavanje i tjelovježba koju predvode naši treneri zajedno s veselom ekipom iz 'rekreacija 55+' i s našim najmlađima iz univerzalne sportske škole 'Klokan Sport' te ovim putem pozivamo sve građane Velike Gorice da nam pridruže i uveličaju ovaj događaj da svi zajedno osvijestimo važnost tjelesne aktivnosti u svrhu zaštite zdravlja i unapređenje kvalitete života," javili su nam organizatori.

U poslijepodnevnim satima svi zainteresirani moći će se pridružiti raznim sportovima kao što su odbojka na pijesku, tenis, košarka, mali nogomet, powerlifting, obaranje ruku, pikado, pikulanje, šah...

Prijave i za pojedinačna i ekipina natjecanja mogu se podnijeti od 15 do 16 sati u 'Pješčanoj areni' kod koordinatora programa, a sve aktivnosti bit će besplatne.

"Uz sportove, kroz cijeli dan, tu su i naši animatori koji će za najmlađe pripremiti motoričke poligone za djecu vrtićke dobi, razne elementarne igre za školarce i osigurati puno zabave i smijeha," dodali su iz Športsko rekreativnog Saveza grada Velike Gorice, koji je u proteklih nekoliko godina osmislio je niz projekata i programa za građane Velike Gorice u cilju promicanja aktivnog vježbanja i zdravog načina života [VIDEO].

RekreAktiva je zajednički projekt u suradnji sa svim udrugama, aktivnim članicama Saveza koji je iz godine u godinu sve veći, a ove godine naglasak stavlja na viziju i strategiju, sport i rekreaciju, inkluziju i integraciju!

Cilj projekta je aktivirati djecu, mlade i odrasle da se kroz razne sportsko–rekreativne sadržaje uključe u jedno zajedničko događanje koje će ih potaknuti da se bave rekreacijom i zdravim načinom života, općenito svojim psiho-fizičkim zdravljem, a uz to će se i zbližiti s drugim ljudima u lokalnoj zajednici te pokrenuti rekreativni i kulturni život Velikoj Gorici, na dobrobit grada i svih njegovih građana. Cilj je zainteresirati djecu i mlade za rekreaciju i trening, ali i sve građane, bez obzira na dob, zainteresirati za sportski život općenito i tjelesnu aktivnost te promovirati zdravi način života.

U nedjelju ćete tako moći isprobati projekt 'rekreacije 55+', juda za umirovljenike, program 'judo kraljice', nordijsko hodanje, školu biciklizma i tenis za umirovljenike, dok u popodnevnim satima slijedi 'Rekreacija za sve', gdje će se predstaviti udruge kroz razne sportove i rekreaciju, od odbojke na pijesku, plesa, pikada, tenisa, malog nogometa i futsala pa do paintballa, pikulanja, boćanja, šaha, igranja stolnog tenisa...

 

 

 

 

Podijeli