Novosti Sport Događanja

Revanš bez milosti: Goričani se osvetili Umagu i potvrdili jesenski naslov

08.12.2019. / Damir Žbulj

Jedini ovosezonski poraz rukometaši Gorice doživjeli su na gostovanju u Umagu te su s nestrpljenjem čekali uzvrat na svom terenu.

Revanš je stigao u posljednjem ovogodišnjem domaćem dvoboju i ekipa Andrije Nikolića dvoboj je odradila savršeno, slavljem s devet golova razlike (42:33), baš kao što je bilo i za očekivati od lidera Paket 24 Premijer lige.

Goričani su ponovno 'letjeli' po terenu, a gosti su zaprijetili tek u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, kad su stigli na samo jedan gol minusa...

Međutim, ovo je bila utakmica u kojoj Umag nije imao nikakve šanse za iznenađenje. Domaći su 'dodali gas', podigli razinu obrane te efikasnom i raspucanom igrom u napadu uvjerljivo stigli do zasluženih bodova.

Sredinom nastavka već je 'plus pet', a potpunu dominaciju Gorica je pokazala u završnih deset minuta, kad je u potpunosti 'pregazila' suparnika.

Dvije minute prije kraja Šafranko je zabio 40. gol Nikolićeve momčadi, posao su zaključili Šalić i Kraljević, za veliku i zasluženu feštu.

Briljirao je, kao i obično, Davor Ćavar s deset golova iz 12 pokušaja, a neočekivani junak bio je Paolo Kraljević s osam pogodaka.

Rudolf Zvonimir Šafranko dodao je šest, dok je Filip Goričanec put do mreže suparnika pronašao četiri puta, bez promašaja. Baš kao i Hrvoje Ceković i Julijan Šalić, koji su se u listu strijelaca upisali po tri puta. Sladoljev i Purić zajedno su prikupili tek sedam obrana, ali više nije bilo niti potrebno, jer su stigle u ključnim trenucima dvoboja.

Nikolićeva momčad na vrhu i dalje ima tri boda prednosti ispred Dubrave te je prije posljednjeg ovogodišnjeg nastupa osigurala 'jesenski naslov'.

Prije zimske pauze, u kojoj hrvatsku reprezentaciju očekuje nastup na Europskom prvenstvu, Goricu još čeka gostovanje u Bjelovaru, gdje treba potvrditi status favorita protiv ekipa koja je upisala pet uzastopnih poraza.

Nastavak domaćeg prvenstva predviđen je za početak veljače, kad u goste stiže vinkovačka Spačva. Gorica je na korak do potvrde svojeg mjesta u Ligi za prvaka, a to znači da ćemo u drugom dijelu sezone, nakon regularnog dijela natjecanja, u Velikoj Gorici gledati i PPD Zagreb i našički Nexe

Podijeli