Novosti Sport Događanja

Rudeš ove sezone nije pobijedio nikoga...i onda je došla Gorica

04.03.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Rudeša cijele sezone nisu nikog dobili u prvenstvu i u 25. kolu stigla im je Gorica, kao naručena. Nedavna pobjeda nad Slaven Belupom pokazala se kao anomalija, kojom je tek prekinut niz od šest uzastopnih poraza, ali je izuzetno slaba partija protiv Dinama u četvrtfinalu Kupa vratila Goricu u realnost...

I početak jedne nove crne serije.

Ovaj poraz od Rudeša samo je potvrda kako turopoljski prvoligaš u 'slobodnom padu', kako se to u najavi izrazio trener Jeličić, i kako 'ortvoreni padobran' ne funkcionira.

Pogodak odluke za konačnih 2:1 njegova momčad primila je u sudačkoj nadoknadi, što je još jedan pokazatelj u kojem je stanju ova ekipa.

 

Rudeš je bolji ulazak u utakmicu okrunio vodstvom sredinom prvog dijela, nakon što je Krizmanić nespretno opalio po gležnju Doležala. Sudac Jakov Titlić prvo nije ništa svirao, ali je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na evidentni kazneni udarac. Siguran realizator bio je Ante Ćorić, povratnik u hrvatski nogomet.

Gorica je izjednačila iz svojeg prvog pravog pokušaja pred suparničkim vratima, tek u 39. minuti susreta u Kranjčevićevoj. Pršir je proigrao Štigleca na krilu, a njegov ubačaj primirio je Matavž i iz okreta sjajno poentirao.

U dodanom vremenu prvog dijela mogao je Štiglec i sam poentirati, međutim, njegov udarac je otišao malo pored vratnice.

Bila je to najava boljeg drugog poluvremena Gorice, ali niti to nije bilo dovoljno za bilo što osim novog poraza.

Opasne situacije kreirali su i Pršir i Rukavina i Mrzljak, ali nedostajalo je malo više preciznosti u tim udarcima.

Najbliže preokretu Gorica je bila u 78. minuti, kad je Rukavina proigrao Jurića, ali na njegovu povratnu loptu na peterac nitko nije natrčao. Dobar je bio i pokušaj Maloče u 88. minuti glavom, a nakon šanse Kapulice u prvoj minuti sudačke nadoknade lopta je završila na vratnici. Međutim, dojma smo da je igrač Gorice prilikom ubačaja bio u zaleđu...

I dok je izgledalo kako će Gorica podbaciti remijem kod uvjerljivo najslabije momčadi lige, dogodilo se novo razočaranje za navijače Gorice, koji su u Kranjči tijekom cijelog dvoboja podržavali svoju ekipu. Karačić je 'iz očaja' ubacio ispred Banića, gorička obrana je 'zaspala' i Riad Mašala spretno šalje loptu uz samu vratnicu, za erupciju oduševljenja svih igrača Rudeša i njihovog trenera Davora Mladine, koji je svojevremeno bio i na klupi Gorice.

Sva sreća kako je Rudeš ovako kasno proigrao, i što Gorica ima veliku zalihu iz prvog dijela sezone, jer s ovogodišnjim partijama bliže je dnu ljestvice nego nekakvoj borbi za četvrto mjesto...

A već u subotu na Gradski stadion stiže Hajduk...

 

 

 

(Foto: Josip Regovic/PIXSELL)

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli