Novosti Sport Događanja

Rukometaši Gorice iščupali bod u posljednjih deset minuta

23.10.2016. / Nefertum IT
Još jednu infarktnu utakmicu odigrali su rukometaši Gorice koji su sinoć ugostili momčad Umaga. Poslije šezdeset minuta i rezultata 23:23 u oba se tabora miješalo zadovoljstvo i razočarenje jer cijeli plin bio im je nadohvat ruke.

U prvom dijelu gledali smo tvrdu utakmicu u kojoj je Gorica u posljednjih desetak minuta zahvaljujući sjajnoj obrani i vrataru Tomislavu Sladoljevu otišla na plus dva. Prvo ime u napadačkom dijelu u domaćoj je momčadi u tom dijelu igre bio kružni napadač Tomislav Buhiniček koji je radio pravi „dar- mar“ na gostujućoj crti.

remi velika.jpg 

U nastavak susreta domaća momčad ulazi s dva uzastopna pogotka te na semaforu nakon samo dvije minute svijetli 12:8. Međutim gosti mini serijom od 6:1 do 39. minute prelaze u vodstvo 14:13, što je domaćeg trenera Hrvoja Pekeru natjeralo na pozivanje minute odmora. Gostujući niz prekida Buhiniček koji natkatko donosi izjednačenje jer gosti koji su podigli agresivnosti u obrani bježe na tri pogotka prednosti (14:17, 16:19).

remi velika 1.jpg

Pogubljeni suci

U 50. minuti događa se možda i ključni trenutak na utakmici. Umjesto sedmerca za domaću momčad, gosti jure u kontru, a Cekovićevo izbijanje lopte pogubljeni sudački par koji se u više navrata istaknuo nepoznavanjem pravila rukometne igre isključuje Cekovića i dosuđuje sedmerac za Umag na što je podivljao domaći trener Pekera koji je zavrijedio crveni karton. Goričani tako na terenu ostaju sa samo trojicom igrača i vratarem i u rezultatskom minusu od četiri pogotka (16:20).

remi velika 2.jpg

Buđenje navijača

Domaći rukometaši bacaju se tada na glavu, bude se navijači i nakon samo pet minuta igre gosti imaju samo gol prednost (21:22). Infarktna završnica samo za one s najdebljim živcima  je na vidiku. Minutu i pol prije završetka susreta Ferenčina pogađa za 23:23 čime su tribine dodatno proključale. Gosti ne iskorištavaju svoj napad i posljednja lopta je u rukama domaćih igrača.

Odlaskom Hrvoja Pekere na tribinu vođenje momčadi preuzimaju Marinko Karavanić i Drago Kovačević koji 34 sekunde do kraja traže minutu predaha za dogovor za posljednji napad. Nažalost, šutevi Ferenčine i Matića ne odsjedaju iza leđa Slavića te gosti imaju posljednjih šest sekundi za napad koji nisu uspjeli realizirati.

remi velika 3.jpg

-Šta su nam uradili, ne mogu vjerovati, ali opet kad pogledam što smo izvukli u posljednjih deset minuta moramo biti zadovoljni- tek kratko je po isteku šezdeset minuta prokomentirao inače mirni Drago Kovačević. 

remi velika 4.jpg

remi velika 5.jpg

remi velika 6.jpg

PREMIJER LIGA, 5. KOLO
HRK GORICA – RK UMAG 23:23 (10:8)
HRK GORICA:
Ceković 1, Borić, Ferenčina 5, Barišić, Krstanović, Matić 2, Nedić, M. Dijanić, Vladušić, J. Dijanić, Ćavar 6, Sladoljev 15 obrana, Goršeta, Bura 5, Božiček, Buhiniček 4.
RK UMAG: Sorić, Buvinić, Ravnić 2, Maros, Horozović 1, Lukačec 3, Marić, Maršan, Severec 9, Matanović 4, Milinković 4 obrane, Beliga, Slavić 16 obrana, Gorenac, Vešligaj 4.

Podijeli