Novosti Sport Događanja

Rukometaši Gorice još jednom ostali (pre)kratkih rukava

14.11.2016. / Nefertum IT
-Opet se osjeti taj osjećaj nezadovoljstva jer smo mogli i trebali više- nakon remija protiv Varaždina 1930 rekao je vratar Gorice, Tomislav Sladoljev.

Razumljiv nam je njegov komentar u potpunosti, jer rukometaši Gorice osvojili su bod odigravši 26:26 protiv kvalitenih gostiju iz Baroknog grada. Niti treća sreća, jer Goričani su u posljednjih trideset sekundi ušli s napadom za pobjedu nije im bila naklonjena, te su tako nakon Ruda gdje su doživjeli poraz, Umaga gdje su osvojili bod još jednom ostali prekratki u završnici. Dogovor pred posljednji napad nije sproveden do kraja, a udarac Ivana Matića s devet metara na isteku šezdesete minute ostao je tek na pokušaju, jer prebaciti visoki gostujući živi zid gostiju bilo je pomalo preambicizno.

hrk velika.jpg

Konstatno vodstvo u prvom dijelu
 
Rukometaši Gorice bolje ulaze u susret te u prvom dijelu konstatno drže prednost. Plus tri bilo je u 17. minuti (10:7), a tu prednost domaći su igrači zadržali do odmora. Presudna je u tim trenucima bila igra u obrani na čelu s raspoloženim vratarom Sladoljevim.

hrk velika 1.jpg

U samo tri minute nastavka gosti poravnavaju rezultat. Recept je bio brza igra, jer i prilikom primanja zgoditka gosti bi jurnuli na centar ne dozvolivši Goričanima da bar na trenutak uhvate zraka. Prvo vodstvo Varaždin ima u 45. minuti i od tog trenutka Goričani konstatno hvataju pogodak, a u dva navrta i dva pogotka zaostatka.

Duge posljednje tri minute bez promjene rezultata

Nisu domaći igrači gubili glavu u tim trenucima, pogotkom Davora Ćavara u 57. minuti dolaze do 26:26. Slijedi igra živaca u kojoj i jedna i druga momčad imaju svoje napade za vodstvo. Goričane je u tim posljednjim minutama u dva navrata u život vraćao baš vratar Sladoljev, no nažalost dobivene meč lopte njegovi suigrači nisu pospremili iza leđa njegovog kolege sa suprotne strane,  Matije Špikića.

hrk velika 2.jpg

-Ovih šest bodova ipak je premalo po meni. Imam osjećaj da smo mogli i trebali imati više u odnosu na igru. U neizvjesnim završnicama izgubili smo četiri boda, dva u Rudama, te po bod protiv Umaga i Varaždina. S ta četiri boda sada bi bili u jako dobroj poziciji- o dosadašnjem učinku će vratar Sladoljev.

hrk velika 3.jpg

hrk velika 4.jpg

hrk velika 5.jpg

hrk velika 6.jpg

PREMIJER LIGA, 7. KOLO
HRK GORICA – GRK VARAŽDIN 1930 26:26 (15:12)
HRK GORICA:
Čurek, Ceković 4, Borić, Ferenčina 5, Horvačić, Krstanović 1, Matić, Nedić, M. Dijanić, Vladušić, J. Dijanić, Ćavar 8, Sladoljev 8 obrana, Bura 6, Božiček, Buhiniček 2. TRENER: Hrvoje Pekera
GRK VARAŽDIN 1930: Špikić 11 obrana, Šipić 8, Zobec 3, Trojko, Vincek, Vujović, Vidaček 3, Črnila, Šuker, Tokić 6, Laljek 1, Huđ 1, Hirš, Levak, Obranović 4, Grbac. TRENER: Vladimir Vujović    

Podijeli