Novosti Sport Događanja

Rukometaši Gorice u posljednjim sekundama ostali bez svega

10.10.2016. / Nefertum IT
Rude mjesto nedaleko Samobora ove se sezone upisalo na prvoligašku rukometnu kartu Hrvatske vjerojatno kao najmanje mjesto koje ima prvoligaša koji je jučer u susretu protiv Gorice stigao do prve pobjede u najvišem razredu rukometa u Hrvata. Gorica koja je na noge Rudaru otišla kao jedina momčad s makismalnim učinkom doživjela je minimalan poraz 25:24, nakon odličnih pola sata u kojima su imali prednost od 13:7. Nažalost, po njih utakmica traje šezdeset minuta, u kojima su domaći rukometaši na kraju stigli do punog plijena.

3 VELIKA.jpg
FOTO: RK Rudar

-Dobro smo krenuli, sve je funkciniralo kako treba, no Rudar je momčad koja se nikad ne predaje. Početkom nastavka zabili su nam tri-četiri gola, nakon čega se na noge digla i publika te se krenulo u egal utakmicu- priča nam trener Gorice, Hrvoje Pekera.

Goričani su bili bolja momčad gotovo 45. minuta u kojima su domaćini imali tek početno minimalno vodstvo. Posljednjih petanest minuta proteklo je u igri gol za gol, a u posljednju minutu Goričani su ušli s vodstvom od 24:23. Domaćini preko Tojčića stižu do novog izjednačenja, ostavivši Gorici posljednjih petnaest sekundi za napad koji ih je na kraju odveo u poraz.

-Na time- outu smo dogovorili da idemo u realizaciju u posljednjim sekundama. Bacili smo loptu na Cekovića koja je otiša u aut, Bura se nakon toga nije propisno odmakuo što je po novim pravilima sedmerac i crveni karton. Tim novim pravilima, na koja se moramo svi priviknuti takvi preokreti su mogući. Šteta, jer imali smo napad za pobjedu, koji smo u samo par sekundi pretvorili u poraz. Mogli smo čuvati taj bod, no krenuli smo po gol za pobjedu- osvrnuo se na posljednje sekunde trener Pekera, u čijoj je momčadi najbolji strijelac s deset golova bio Domagoj Ferenčina.

3 VELIKA 1.jpg
Slavlje s jedne, a šok i nevjerica s druge strane- FOTO: RK Rudar

PREMIJER LIGA, 3. KOLO
RK RUDE – HRK GORICA 25:24 (7:13)
RK RUDE:
Skenderović 2, D. Trčak 2, A. Trčak 3, Tojčić 11, Šujster, T. Štajnkler, M. Štajnkler, J. Štajnkler, Runtas, Kumerle, P. Fresl, E. Fresl 1, Đikić 3, Bumbak 13 obrana, Cvetković, Brnas 3.
HRK GORICA: Krstanović, Matić 2, Ferenčina 10, M. Dijanić, J. Dijanić, Ćavar 6, Ceković 3, Bura 2, Buhiniček 1, Borić, Barišić, Nedić, Sladoljev 12 obrana, Vladušić, Vučićević.

Podijeli