Novosti Sport Događanja

Rukometaši namučili lidera

24.02.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice pružili su odličan otpor Dubravi, vodećoj ekipi Premijer lige, ali su na kraju morali upisati minimalan poraz, rezultatom 32:33.

Nakon uvodnih nekoliko minuta gosti su preuzeli inicijativu i prednost na semaforu. U jednom trenutku bilo je i četiri razlike (9:13), međutim, Goričani su 'stisnuli' u završnih desetak minuta prvog poluvremena te su uhvatili priključak.

Na predah se odlazi s minimalnim vodstvom Dubrave (16:17).

U nastavku slična priča, gosti do 43. minute odlaze i na 'plus pet' (20:25), ali Gorica se ne predaje, ne odustaje i sjajnom igrom u obrani i serijom golova Negrana, Klarice i Ćavara na ulasku u posljednjih deset minuta dolazi do izjednačenja (26:26).

U samoj završnici Dubrava ipak prelama utakmicu na svoju stranu...

Pogocima Cekovića i Ćavara u posljednjoj minuti Gorica ponovno stiže na samo 'minus jedan', ali Sirotić pogađa mrežu domaćih i Šafranko je stigao tek postaviti konačnih 32:33.

Luka Lovre Klarica je predvodio s osam golova iz devet pokušaja, dok su Davor Ćavar i Ivan Žarković dodali po četiri. Igor Totić je imao pet, a Ivan Vekić tek tri obrane. Domagoj Grahovac je u redovima Dubrave imao 12 uspješnih intervencija, od čega je 'skinuo' i četiri sedmerca. Dva Ćavaru te po jedan Laljeku i Cekoviću...

Nikola Grahovac je predvodio pobjednički napad sa sedam golova.

U preostalim susretima 16. kola Spačva je u Vinkovcima s 34:25 nadigrala Varaždin, Sesvete su uvjerljivo s 33:22 svladale Rudar iz Ruda. Umag je kod kuće svladao Rudan Labin 29:22, dok je Poreč s 28:24 dobio Zamet.

Gorica je i dalje na posljednjem mjestu sa šest bodova, tri manje od Rudara i osam od Varaždina. Do kraja regularnog dijela sezone još su dvije utakmice, nakon šega slijedi Liga za ostanak i odlučujućih deset susreta u borbi Goričana za očuvanje premijerligaškog statusa.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje kod Rudana u Labinu.


HRK GORICA: Ivan Vekić 3/20 obrane, Igor Totić 5/21 obrane; Hrvoje Ceković 3/4 (0/1), Ivan Borić, Luka Marjanović (1/1), Ivan Laljek 2/4, Filip Goričanec 3/3, Bruno Negran 3/3, Luka Lovre Klarica 8/9, Julijan Šalić, Davor Ćavar 4/12 (0/2), Antonio Ljubić 1/2, Ivan Žarković 4/5, Rudolf Zvonimir Šafranko 2/3, Tomislav Barišić, Jakov Vrdoljak 1/2.

(Foto: SEHA Gazprom)

 

 

 

Podijeli