Novosti Sport Događanja

Rukometaši se od sezone oprostili pobjedom

05.06.2017. / Sportska redakcija

U posljednjem ovogodišnjem susretu rukometaši Gorice upisali su pobjedu čime su se od najuspješnije klupske sezone oprostili na najbolji mogući način. U rezultatski nevažnom susretu, jer i prije posljednjeg kola bilo je poznato kako će Gorica zauzeti četvrto, a Dubrava treće mjesto Goričani su slavili s 36:29.

Razloga za zadovoljstvo u goričkim je redovima bilo na pretek; ulazak u Ligu za prvaka i u konačnici osvojeno četvrto najveći je klupski uspjeh u povijesti i potvrda ispravnosti kojom klub ide posljednjih sezona. Uoči starta ove natjecateljske sezone jedina klupska kalkulacija bila je kako prikupiti dovoljan broj bodova za ostanak. Nikome u rujnu prošle godine Ligi za prvaka nije bila niti u snovima, no radom i pobjedama igrači trenera Hrvoja Pekere napredovali su iz susreta u susret što im je u konačnici donijelo mogućnost ulaska u odabrano ligaško društvo.

Nisu se Goričani u tome velikom društvo osramotili, polovičan uspjeh (pet pobjeda i isto toliko poraza) te osvojeno četvrto mjesto veliki su klupski uspjeh koji k tome klubu donosi i mogućnost iskoraka u neki od europskih kupova. Najveći dobitak tijekom cijele sezone ipak su bili igrači koji su se svojim fantastičnim izvedbama dodatni isprofilirali pokazavši kako Gorica za rukometnu budućnost, nastavi li se u ovom smjeru ne treba brinuti.

LIGA ZA PRVAKA, 10. KOLO
HRK GORICA – RK DUBRAVA 36:29

Podijeli