Novosti Sport Događanja

Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak!

17.08.2021. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika ponovno su na okupu! Predvođene novim trenerom Darijom Zrnićem krenule su s pripremama za novu sezonu u kojoj se očekuju bolji rezultati u 2. HRL Zapad.

Pozdravni govor na početku je održao predsjednik Josip Mučnjak, a djevojkama je svoj plan i program i viziju razvoja iznio novi strateg Zrnić, koji je dobro poznato ime u goričkom sportu, ali nosi i itekako poznato prezime u hrvatskom i svjetskom rukometu!

Igrao je za Goricu, trenersku karijeru započeo je prije 15-ak godina u ŽRK Gorica, vodio je naše velikogoričke rukometaše i nakon što je posljednje tri godine radio u ŽRK Samobor vratio se u sredinu za koju je posebno emotivno vezan...

I spreman je pomoći Udarniku svojim bogatim iskustvom.

"Moram priznati kako sam i više nego zadovoljan s početkom nove sezone. Prije svega dolaskom novog trenera Zrnića! Doveli smo nekoliko novih igračica, a među njima je i naša Turopoljka Bernarda Mostarlić, što nam je bila davna želja."

"Nadamo se kako ćemo se idući tjedan kompletirati i s velikim žarom krećemo u pripreme za prvenstvo," rekao nam je na okupljanju predsjednik Mučnjak.

"Nažalost Gabrijela Skrbin je otišla u Njemačku. Drago mi je da je jedna naša igračica preko rukometa došla do zaposlenja, mlada je i nadam se da će uspjeti tamo i želim joj svu sreću svijeta da to i ostvari. Marija Kusanić je u zimskom razdoblju otišla u Španjolsku, ali se sada vraća u Karlovac, ali mi ćemo se konsolidirati i bit će sve skupa dobro."

"Najavljena je reorganizacija natjecanja i htjeli bismo biti u vrhu 2. HRL Zapad tako da budemo 'pri kopanji', kako se kaže, ako će se formirati jedinstvena Druga liga. To bi bio i najveći klupski uspjeh!"

"Kad je posljednji put gostovao sa Samoborom u Velikoj Gorici rekao sam mu da mi je želja da dođe kod nas. Čuli smo da je 'nezadovoljan' u Samoboru i velika želja nam se ostvarila. Jako mi je drago da je među nama i nakon dugo vremena krećemo s pripremama da nisam živčan," u svom je stilu, s osmijehom na licu, dodao Mučnjak.

"Sve je posloženo, dobili smo još jednu trenericu, u klub je stigla Vesna Miletić, koja ima veliko iskustvo u radu s mlađim dobnim kategorijama. Imamo puno djece, škola rukometa je posložena, prijavili smo puno ekipa u natjecanjima, od 2. i 3. HRL pa do županijskih liga. Bit će prostora curama za igrati. Ostvarili smo sjajan rezultat na Sportskim igrama mladih, predstavljat ćemo Hrvatsku na međunarodnoj završnici u Splitu i tko sretniji od nas," pojasnio je za kraj Mučnjak.

Igrački kadar ostao je gotovo isti, uz nekoliko djevojka koje će doći kao pojačanja, a među njima je Nika Horvat iz Zaprešića.

Ali, bit će tu još kvalitetnih imena...

Trener Dario Zrnić imat će solidan kadar igračica i s optimizmom gleda na ovaj novi izazov.

Velika Gorica mu je jako dobro poznato rukometno okruženje.

"Većinom su to bili dečki koji su i kasnije nastavili raditi u goričkom rukometu. Hrvoje Pekera, Tomislav Mesarov, Ivo Nedić, Matija Černetić, Mario Turan..."

"Ovdje sam zbog ozljede i završio svoju igračku karijeru, iako smo izborili Prvu ligu. Probao sam nakon rehabilitacije još malo igrati, ali više to nije bilo to. Prešao sam u trenerske vode, počeo u ŽRK Gorica, a onda sam bio i prvoligaški trener rukometašima Gorice."

"Bilo je to jedno jako lijepo vrijeme, igrali smo dobar rukomet i bili su to neki počeci ovog što sada Gorica predstavlja u hrvatskom rukometu!"

Zrnić je imao zanimljiv trenerski put, radio je i u ŽRK Zaprešić, zagrebačkom Medveščaku i Maksimir Pasteli. Bio je i u stožeru hrvatske kadetske rukometne reprezentacije 2012. godine u Austriji, gdje je osvojio sedmo mjesto i osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u tom uzrastu.

Godinama je bio trener u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza, gdje je radio s mlađim dobnim kategorijama, vodio je i MRK Sesvete...

"Zadnje tri godine sam bio trener u ŽRK Samobor, nakon što sam prije toga radio u muškom rukometu. Ukupno 17 godina radim bez prekida ovaj posao. Naravno, uvijek nešto radim uz to jer rukomet nije financijski jak da se može samo od toga živjeti."

S predsjednikom Mučnjakom brzo se dogovorio....

"U Samoboru je došlo do nekog zasićenja i prepustio da netko drugi to proba riješiti. Ovdje smo se dogovorili brzo i jako mi je drago što sam ovdje," posebno je naglasio.

"Ekipu jako dobro poznam jer smo igrali puno puta međusobno u ove tri godine. Mislim da Udarnik može pružiti više, što se rezultata tiče. nadam se da ćemo to i ostvariti. Želio bih da napravimo prvo iskorak u odnosu na prošlu sezonu, a kasnije onda i da probamo napasti sam vrh 2. HRL. Mislim da je to smisao sporta, da se probamo boriti za najviše pozicije," najavio je dugoročne ciljeve u Udarniku.

"Hrpa toga se treba posložiti, treba nas pratiti Grad, treba nas pratiti Uprava, treba presložiti i posložiti igrački kadar, ali se nadam kako ćemo u tome uspjeti," naglasio je u razgovoru za VGdanas na velikogoričkom Gradskom stadionu. 

Zrnić nam je otkrio i što očekuje od djevojaka.

"Vremena su se u rukometu promijenila, ali i općenito u sportu. Trebaju se poštovati neke stvari, ali treba dati prostora igračicama da dišu. Nije sve u strogoći, makar doza toga treba postojati."

"Imamo šest tjedana priprema, u prvom tjednu se bavimo isključivo fizičkom spremom i radimo na otvorenome. Idući tjedan selimo u dvoranu, a onda ćemo početi i igrati pripremne utakmice. Novi sam ovdje, bit će i novih igračica i trebat će nam vremena da se upoznamo i uigramo. Prvo kolo gostujemo u Senju, a do tada ćemo igrati tu s klubovima iz Zagreba i okolice."

"Nisam od onih trenera koji će istaknuti da je bitna obrana ili napad. Bitno je sve. Prvo želim da budemo izrazito spremni, da fizički možemo konkurirati svakoj ekipi, volim da igramo moderno i brzo, ali i ponekad da 'stanemo na loptu' i da odigramo čvrstu obranu. Ženski rukomet je takav da tko zabije preko 30 golova jako teško gubi utakmice. Moramo biti dobri u oba smjera, volim da se igra čvrsto, da se moje cure nikada ne predaju. Sve što i drugi treneri, samo će to trebati pokušati i ostvariti," istaknuo je pa dodao:

"Hoće li trebati još popuniti kadar vidjet ćemo kroz koji tjedan, kad uđemo u dvoranu i odradimo treninge i utakmice. Sigurno da pojačanja uvijek treba, ako želiš biti bolji. Pitanje je možeš li ih pronaći..."

"Poznajem dobro ligu, situacija je takva da imamo tri, četiri kluba koji će se boriti za vrh. Riječki Zamet, Ivanić, koji se dosta pojačao, Labin i Murvica. Oni su možda kvalitetom iznad nas, ali ja očekuje da odmah iza njih budemo mi! Sa svima ostalima se može igrati, iako, ne kažem da i ovima ne možemo otkinuti koji bod!"

U svakom slučaju, Udarnicama, njihovom treneru i klupskoj Upravi želimo da im se u novoj sezoni sve želje i ciljevi ostvare i ispune.

Nadamo se kako je ovo tek početak jednog novog i dodatnog uzleta ženskog rukometa u našem gradu!

Galerija slika

Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak! Rukometašice Udarnika i novi trener Zrnić s puno entuzijazma započeli pripreme: Ekipu jako dobro poznajem, mislim da klub može napraviti iskorak!

Podijeli