Novosti Sport Događanja

Rukometašice Udarnika sa zvukom sirene do drugog kola Kupa

22.11.2018. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika, u pomlađenom sastavu, svladale su Zaprešić u prvom kolu Hrvatskog rukometnog kupa. U dramatičnoj završnici pogodak za konačnih 29:28 postigla je Antea Fratnik!

Pod vodstvom Sandre Gračanin, koja je protekle tri sezone radila upravo u Zaprešiću, igračice Udarnika pokazale su veliku borbenost i želju za prolaskom u iduće kolo ovog natjecanja, što su na kraju i ostvarile.

Umjesto seniorki, koje baš kod Zaprešića u devetom kolu 2. HRL Zapad igraju u nedjelju, za Udarnik su nastupile igračice 2002. godište, uz Mihaelu Lukinić i Mariju Lukač. Gošće su također nastupile s drugom postavom, dok su njihove seniorke bile na tribini.

Na poluvremenu je Udarnik imao dva zgoditka viška (14:12), međutim, u nastavku je Zaprešić uspio doći do minimalne prednosti. U neizvjesnoj i uzbudljivoj završnici naše rukometašice u posljednjoj sekundi dolaze do velikog slavlja.

Gabrijela Skrbin je bila sjajna s devet golova, od čega pet s linije sedam metara, dok je Ema Burić precizna bila pet puta. Fratnik, Doris Katalinić i Erika Štefanić postigle su svaka po tri pogotka. Rođendanska slavljenica Nika Obajdin je dva puta tresla mrežu suparnica...

 

U redovima poraženih istaknula se Karla Vucić s devet golova.

Zaprešić će u dvoboju devetog kola 2. HRL - Zapad na domaćem terenu biti favorit za osvajanje bodova, no, rukometašice Udarnika sigurno neće kod drugoplasirane ekipe ovog natjecanja doći s bijelom zastavom.

U drugom kolu Hrvatskog rukometnog kupa suparnice će Udarniku biti rukometašice Ivanića, koje su s 34:27 dobile Trešnjevku. 

Hrvatski rukometni kup, 1. kolo:
ŽRK Udarnik Velika Gorica - ŽRK Zaprešić 29:28 (14:12)

ŽRK Udarnik: Mihaela Lukinić, Marija Lukač; Nika Obajdin 2, Ema Burić 5, Erika Štefanić 3, Ana Cerovski, Gabrijela Skrbin 9, Katarina Ćulumović, Dora Ciprić, Marija Perković 1, Lucija Lovrić 2, Ira Nujić 1, Antea Fratnik 3, Doris Katalinić 3; Trenerica: Sandra Gračanin.

Podijeli