Novosti Sport Događanja

Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju

19.02.2017. / Sportska redakcija

Krivi korak u Kaštelima bio je tek slab dan za goričke rukometaše koji su sinoć pred svojim navijačima još jednom odigrali dojmljivu partiju o kojoj će se još podosta pričati. Nepobjedivost na domaćem parketu traje tako sad već više od godinu i tri mjeseca, a posljednji koji su osjetili snagu Goričana bili su rukometaši Rudara koji su morali potpisati kapitulaciju nakon poraza od 29:23.

Prvih desetak minuta prvog i drugog dijela Goričani kao da su prespavali. 3:7 u 10. minuti bio je znak za uzbunu. Trener Hrvoje Pekera poziva minutu odmora u kojoj je imao podosta za reći svojim igračima koji su nakon „jezikove juhe“ zaigrali onako kako znaju- brzo i lepršavo u napadu, a čvrsto u obrani.

-Nama je to postalo specifično da se na momente tražimo u igri. Međutim, naša je snaga da smo prilagodljivi te da možemo igrati protiv svih momčadi, a mene najviše raduje što smo i dalje momčad s najmanje primljenih golova- kaže trener Hrvoje Pekera.  

Obrana je zatvorila sve rupe, a ono što je i prolazilo kroz njih zaustavljao je vrlo dobri Tomislav Sladoljev, dok je u napadu napokon proradila i vanjska linija u koju je ušao Ivan Matić koji je i pokrenuo seriju za povratak Gorice.

Gosti su posljednje vodstvo imali u 19. minuti kada su poveli s 10:9, uslijedila je domaća serija od 7:1 te je semafor u 28. minuti pokazivao lijepih 16:11.  Nažalost, početkom drugog dijela gosti ponovno bolje stoje te u 39. minuti imaju samo gol zaostatka (17:16).

Ostala je Gorica u tim trenucima gotovo deset minuta bez pogotka, da bi seriju sigurnom realizacijom sedmerca prekinuo Davor Ćavar, nakon čega je Gorica ponovila recept iz prvog dijela te na kraju stigla do uvjerljive pobjede.

-Nije problem biti trener igračima poput ovih koji znaju igrati rukomet. Mi nismo znali uoči nastavka da li i koliko vrijedimo, no izgleda da možemo dosta što smo pokazali i danas- zaključio je trener Pekera.  

Inače, sinoćnja utakmica između Gorice i Rudara imala je humanitarnu notu jer su se prikupljala sredstva za Kristijana Kneževića i njegovu obitelj. Svoj obol cijeloj ovoj priči dali su i gostujući rukometaši koji su međusobno sakupili određena novčana sredstva koja su prilikom ulaska u dvoranu stavili u predviđene kutije.

PREMIJER LIGA, 12. KOLO
HRK GORICA – RK RUDAR 29:23 (16:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković, Borić, Marjanović 8, Laljek 2, Krstanović 3, Matić 6, Nedić, M. Dijanić, J. Dijanić, Ćavar 5, Sladoljev 16 obrana, Buhiniček 1, Vladušić 1, Bura 2, Barišić 1.
RK RUDAR: Cvetković 1 obrana, Kumerle, Runtas, F. Skenderović 1, M. Štajnkler, J. Štajnkler 2, Banjedvorec, Gaća, Trčak 3, Tojčić 3, T. Štajnkler, Brnas 6, A. Trčak 2, Bumbak 6 obrana, K. Skenderović, Đikić 6.

Galerija slika

Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju Rukometašima pobjeda u županijskom derbiju

Podijeli