Novosti Sport Događanja

S ovakvim pristupom rukometaši mogu igrati sa svima

12.02.2018. / Redakcija

Poslije poraza u Kupu od Sesveta (34:32) u susretu u kojem su Goričani izgledali kao razbijena vojska, nikome od igrača i stručnog stožera nije bilo do razgovora. Izgubljeni pogledi najbolje su dočaravali cjelokupnu situaciju. U to sivilo uklopila se i Uprava, koja se pribojavala nastavka prvenstva. No, sportski direktor Drago Kovačević pokušao ih je umiriti rekavši im kako će sa Sesvetama zbog tog poraza rukometaši Gorice revanširati u prvenstvu.

-Vjerujte, dobit ćemo ih pet do šest razlike- rekao je tada Kovačević.

Malo mu je nedostajalo da pogodi razliku kojom će Goričani slaviti, jer nakon šezdeset minuta igre rezultat je bio 25:21.

-Zeznuo me Ćavar koji je promašio onaj zadnji napad- u šali će Kovačević.

No, to mu nitko nije zamjerio, jer upravo je Ćavar bio jedan od junaka pobjede. Vukao je Ćavar u presudnim trenucima, a susret je završio s deset zgoditaka.

-Jako bitna pobjeda, jer uoči ove utakmice bili smo osmi na ljestvici, a oni su nam direktni suparnici u toj borbi za ostanak. Danas je bio i onaj naš pravi pristup. Htjeli smo mi pobjedu i u Kupu, no nismo imali te energije i želje za nešto više. No, ovog puta smo pokazali da možemo i znamo na svom parketu igrati onako kako treba- ispričao je najbolji gorički strijelac Davor Ćavar.

Uz njega jedan od junaka bio je i vratar Tomislav Sladoljev koji je obranio 11 udaraca. U tome mu je velika pomoć bila i sjajna igra obrane kojom je dirigirao mladi Tomislav Barišić.

-Prošli puta smo dobili dobar šamar i sve to se vidjelo odmah na pristup. Igra nam nije bila prelijepa, bila je to borba, no imali smo dobar pristup i to nam se vratilo- kaže Tomislav Sladoljev koji je optimist uoči gostovanja u Zagrebu kod posljednjeplasiranog Metalca.

-Ja se nadam da je ovo početak jedne dobre serije. Sada nam slijede sve utakmice koje su nam biti ili ne biti, jer bodovi osvojeni u tim utakmicama prenose. Upravo zbog toga moramo uzimati bodove- zaključio je Sladoljev.

No, nikako se ne smije zaboraviti niti na učinak ostalih igrača. Vidjelo se kako je povratkom Filipa Krstanovića i Luke Marjanovića, ali i dolaskom Stipana Šimunovića dobivena širina što će biti od velike koristi u nastavku prvenstva. 

Podijeli