Novosti Sport Događanja

S turopoljskom himnom na dresu u nove pobjede!

05.10.2018. / Damir Žbulj

"Nek zaori naša pjesma snažno kao grom, sedam stotina ljeta slavi turopoljski dični dom. Složno naprijed braćo mila, Turopoljac želi vijek da ni jedna sila ne pomuti slavni stijeg," stihovi su koji će od sada uvijek pratiti nogometaše Gorice u novi prvoligaškim izazovima.

Predstavljen je novi dres, na kojem su, uz riječi turopoljske himne, i imena svih turopoljskih naselja, kao i stilizirana vizura Grada Velike Gorice.

Novi sportski spektakl je zagarantiran, jer u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu gostuje hrvatski viceprvak Rijeka!

"Očekujem sigurno jednu zahtjevnu utakmicu. Rijeka je možda u rezultatskoj krizi, ali u igračkoj nije. Svaku utakmicu stvaraju šanse i pitanje je trenutka kad će im se 'otvoriti'. Mi vjerujemo kako to neće biti protiv nas. Želio bih da prenesemo taktičku disciplinu iz utakmice protiv Dinama i voljni moment, želju i trku protiv Osijeka i ta kombinacija će biti dovoljna da se suprotstavimo kvalitetnoj i jakoj Rijeci, koja će sigurno s vremenom doći tamo gdje joj je i mjesto, uz bok Dinamu," najavio je kapetan Igor Čagalj, koji je dio svoje karijere i proveo u Rijeci.

"Nema tu nekakvih posebnih emocija. Za mene je to utakmica kao svaka druga, koja vrijedi tri boda. Igramo doma, dat ćemo sve od sebe da popravimo loš dojam iz susreta s Lokomotivom. Idemo dalje," dodao je iskusni stoper Gorice. Pojasnio je i razloge zbog kojih Gorica protiv Lokomotive u prošlom kolu nije izgledala najbolje...

"Oboabona je došao prije dva tjedna u klub i potrebno je vrijeme da mi prihvatimo njegove sugestije i on naše. potrebno je jedno vrijeme prilagodbe. U posljednjoj liniji igrali su Gigi, Musa i Oboabona i sigurno da komunikacija nije na razini kad igraju svi domaći igrači. Ne treba dijeliti na domaće i strane, ali sigurno treba prilagodbe. Sigurno da je bilo manjkavosti, ali oni su iz prve šanse zabili gol i utakmica je otišla u drugom smjeru. Mislim kako se osjetio izostanak Marine, što je bio veći problem nego nedostatak komunikacije, jer on je poveznica između obrane i napada koja nam daje sigurnost. Siguran sam da je on ostao u igri da bi utakmica bila izjednačena do posljednje minute. Stojim iza toga!"

KAZNA - MOTIV VIŠE

Trener Sergej Jakirović još će protiv Rijeke odraditi kaznu suspenzije, nakon isključenja u Osijeku. Utakmicu će ponovno pratiti s tribine i sigurno je i to jedan od razloga zbog kojih ekipa prošlog vikenda nije bila na očekivanoj razini:

"Stanje u ekipi je dobro, svi igrači su spremni za dvoboj i atmosfera je dobra, bez obzira na poraz u prošlom kolu od Lokomotive. Kad smo pobjeđivali i igrali jako dobro nije se radila euforija, tako niti sada nakon jednog poraza, kojeg smo zaslužili, nema defetizma. Nisam bio zadovoljan s energijom i duel igrom u toj utakmici. Zato je to Lokomotiva i kaznila na najbolji način."

"Sve smo dobro odradili ono što smo pripremili, ali nisam mogao predvidjeti kako nismo bili energetski na razini prethodnih utakmica. Znao sam, iako sam to držao za sebe, kako će jedna takva utakmica doći. Osim Atiemweana, Čaglja i Obaobone, ostali nisu bili pravi...

"Sa svima ćemo igrati još tri puta i ostale momčadi bit će sada opreznije. Kako mi skautiramo njih, tako i one skautiraju nas. Nadam se kako će biti što manje 'loših' dana. Može se dogoditi slabija partija, ali mi smo protiv Lokomotive jednostavno energetski bili ispod prvoligaške razine," istaknuo je strateg Gorice i posebno pohvalio mladog i talentiranog domaćeg dečka Martina Šrolera:

"Neki igrači su se ipak probudili, 'mali' Šroler je dobio priliku i on je to apsolutno zaslužio. On je budućnost ovog kluba i može biti sve bolji."

Kaznu je prihvatio, ali ga je vidno pogodila: "Teško mi je pala, jer se ne mogu braniti. Moja riječ protiv sučeve. Prihvatio sam kaznu, nisam se niti žalio, ali normalno kako mi je teško. Potrudit ćemo se da nam to bude i nekakav motiv više i naravno da nije isto kad je trener u tehničkom prostoru i kad je na tribini. Nadam se da to neće ostaviti utjecaja na ekipu, jer na treningu to ne vidim da je ostavilo traga. Dečki rade normalno kao i od prvog dana priprema."

U prvom susretu ove sezone na Rujevici je domaćin slavio s 2:0. Možda su Goričani u toj utakmici bili malo i impresionirani prvoligaškim ambijentom, no, pokazali su narednim kolima kako se zaista sa svima mogu i više no ravnopravno nositi. Pali su Hajduk i Osijek na Poljudu i Gradskom vrtu, a Dinamo se na našem stadionu itekako morao namučiti za pobjedu...

"Rijeku ne treba posebno predstavljati, igraju brzo, imaju možda i najbolju pas igru, tranziciju. Rekao sam svojim dečkima kako bih volio da smo u krizi, a da poput njih stvaramo šest, sedam šansi po utakmici. Imaju golgetersku krizu i nadamo se kako se to neće protiv nas promijeniti. Uz trku, želju i taktičku disciplinu sigurno možemo i nešto napraviti."

Iduća domaća utakmica, nakon Rijeke, na rasporedu je 4. studenog protiv Hajduka. Predsjednik Črnko uvjeren je kako će rasvjeta biti gotova: "Stupovi su stigli, počinje njihovo podizanje idući tjedan i da će sve biti gotovo u roku. Slijedi reprezentativna pauza pa dva gostovanja i uvjeren sam kako ćemo protiv Hajduka igrati pod svjetlima reflektora. "

Istok je za utakmicu s Rijekom rasprodan, očekuje se ponovno oko četiri tisuće navijača: "Sve utakmice su za nas 'velike'. Ovo je povijesna sezona i ambicija je ostaviti što bolji dojam. Naša ekipa je zahvaljujući igračima, treneru i cijelom stručnom stožeru ostavljala pozitivan dojam, ali ne može se nogomet igrati stalno na visokoj razini, a 'naletite' i na protivnika koji ima određenu kvalitetu. Želimo zadovoljiti našu publiku, koja u velikom broju dolazi na stadion Gorica je trenutno četvrti najgledaniji klub u Hrvatskoj. Nije to zbog toga jer smo novi prvoligaš, nego su za to zaslužne i dobre i kvalitetne prezentacije na terenu."

 

 

 

 

 

Podijeli