Novosti Sport Događanja

Sara Habijančić i Ema Bakula srebrne na jakom međunarodnom Grand Prix turniru u Podgorici, Dora Habijančić zaslužila broncu

18.10.2022. / Damir Žbulj

Na jakom međunarodnom turniru u crnogorskoj Podgorici ponovno su zablistale članice Taekwondo kluba Velika Gorica Sara Habijančić, Dora Habijančić i Ema Bakula.

Sara je u juniorskoj konkurenciji do 59 kilograma odlično odradila sve borbe, a na kraju je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Ovo joj je šesti turnir u nizu na kojem osvaja medalju, što izniman uspjeh za mladu velikogoričku sportašicu.

"Uspjeh s ovog turnira još je veći s obzirom na to da je Sara zaradila ozljedu na zadnjem turniru u Sloveniji, a zbog 'male' rupture mišića morala je mirovati skoro 15 dana! No, uz pomoć naše fizioterapeutkinje Lare Derdić Trifunović i njenog tima iz Poliklinike T, kojima se ovim putem zahvaljujemo, Sara je uspješno odradila ovaj turnir i upisala nove vrijedne bodove na WTE rang listi te je sve bliže zacrtanom cilju da na kraju godine ostane u Top 10 juniorki svijeta, što donosi mjesto u razvojnom programu HOO-a," javio nam je trener i tajnik u TKD Velika Gorica Igor Matić pa dodao: 

"Naše dvije kadetkinje Ema i Dora isto tako su bile na visokoj razini!"

Ema Bakula je također bila srebrna, ali u svojoj kadetskoj konkurenciji do 29 kilograma, dok je Dora Habijančić u kategoriji do 59 kilograma bila brončana!

"Emi je ovo bio ujedno i pripremni turnir za Europsko kadetsko prvenstvo na kojem će nastupiti krajem studenog na Malti te s ovom osvojenom srebrnom medaljom može biti itekako zadovoljna..."

"Dora je isto tako pokazala svoju kvalitetu te je u svom prvom nastupu na G turnirima osvojila brončanu medalju i svoje prve bodove na WTE rang listi," posebno je istaknuo Matić.

Montenegro open 2022 bio je turnir iz serije Grand Prix turnira Svjetske taekwondo federacije, koji je ugostio preko 800 natjecatelja iz više od 40 zemalja svijeta!

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Sara Habijančić i Ema Bakula srebrne na jakom međunarodnom Grand Prix turniru u Podgorici, Dora Habijančić zaslužila broncu

Podijeli