Novosti Sport Događanja

SD Gord pobjednik Kupa, Marko Germin drugi

28.06.2017. / Sportska redakcija

Na streljani u Lužama proteklog je vikenda održano finale Kupa Hrvatske u streljaštvu disciplina trap.

U ekipnoj konkurenciji SD Gord još jednom je obranio ekipni naslov. Davor Gmižić i njegova ekipa (Marko Germin, Kristijan Kancelar i Paolo Labinjan) još jednom je bila nedostižna za ostatak konkurencije. Veliku prijetnju Gordovci su ove sezone imali u strijelcima Novog Zagreba koji su za njima zaostali za dva glinenjaka, dok su treće mjesto osvojili strijelci GAJ-a.

Završno natjecanje donijelo je itekako neizvjesno finale u kojem su se za naslov najboljih borili Ante Glasnović i Marko Germin koji su u osnovnom meču pogodili po 123 mete. S takvom preciznošću nastavili su i u finalnom nadmetanju u kojem su obojica strijelaca pogodila po još 46 golubova. No, naslov je treću godinu za redom pripao Anti Galsnoviću, dok je Marko Germin bio drugi, a njegov klupski kolega Kristijan Kancelar treći.

Završnicu Kupa propustili su jedino Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz koji su nastupili u Perpetuu na Bereta kupu gdje su se pripremali za skorašnje reprezentativne akcije, budući da reprezentaciju krajem srpnja očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Bakuu te krajem kolovoza Svjetsko prvenstvo u Moskvi.

REZULTATI
POJEDINAČNO: 1. Anton Glasnović (SD GAJ), 2. Marko Germin (SD Gord), 3. Kristijan Kancelar (SD Gord), 4. Damir Mehkek (SK Podravina), 5. Ivan Sušnić (SK Novi Zagreb), 6. Saša Sedmak (SK Plemenitaš)
JUNIORI: 1. Alen Čekić (SK Novigrad), 2. Josip Kalisar (SD Gord), 3. Matija Kečkeš (SK Turopolje), 4. Bruno Božić (SK Lipovec), 5. Ivan Petrović (SK Kvarner)
ŽENE: 1. Una Sedmak (SK Plemenitaš), 2. Sara Marija Gmižić (SD Gord)
EKIPNO: 1. SD Gord, 2. SK Novi Zagreb, 3. SK GAJ

Podijeli