Novosti Sport Događanja

Serija Mraclina traje i dalje

07.10.2019. / Juraj Odrčić

Mraclin je ostvario još jednu prvenstvenu pobjedu, ovoga puta protiv ekipe Ban Jelačića iz Banova. Gosti su se pokazali kao dobra momčad, no Mraclin je krajnjim naporom pred kraj utakmice uspio ostvariti pobjedu. Parikožari nisu sjajno otvorili susret, unatoč velikoj želji i inicijativi, nedostajalo je agresivnosti, a gosti su jako dobro stajali na terenu. Iz jedne kontre gosti dolaze u vodstvo preko svojeg ponajboljeg igrača Uremovića. Gosti nisu pošteno ni proslavili vodstvo, a I. Kos prolazi lijevom stranom, šalje povratnu loptu koju u mrežu posprema najbolji strijelac lige Augustić. Mraclin je i dalje pokušavao, no nekoliko poluprilika nije izrađeno u potpunosti. Pred kraj poluvremena Mraclin promašuje gotovo nemoguće. Sa 5 metara udarac Augustića brani sjajni vratar gostiju Jurić, a na njegovu odbijenu loptu pokušava Jurič, no vratar ponovno brani i odbija u korner. Nakon udarca iz kuta, Mraclin u  zasluženo vodstvo dovodi Babić udarcem glavom.

Druga dionica slična prvoj. Domaći igrači vode igru, a gosti uglavnom pokušavaju dugim loptama prema neugodnom Uremoviću. Mraclin ne uspijeva iskoristiti svoju inicijativu za još jedan pogodak, a gosti su neugodni prilikom izlaska na polovicu domaćina. U 88. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Daleko ubacivanje sa strane udarcem glavom u pogodak pretvara Tarandek. Kada su gotovo svi mislili da će serija Mraclina stati, sa time se nisu složili domaći igrači. Po boku probija Cvetnić kojeg gosti zaustavljaju prekršajem. Iz slobodnog udarca neugodnu loptu u kazneni prostor Banova šalje Jurič, najviše skače Babić, no zajedničkim snagama njegov udarac brane vratar i okvir gola. Na odbijenu loptu natrčava Guduraš koji je lakoćom posprema u mrežu, te u ekstazu stavlja domaće navijače na Novoj Grabi.

Ovom pobjedom Mraclin je zadržao 2 boda prednosti pred Ban Jelačićem iz Vukovine koji je ostvario pobjedu 1:0 na neugodnom gostovanju u Dubravi. Sljedeće subote svi putovi vode u Vukovinu gdje se s  početkom u 16:00 sati igra veliki derbi između Ban Jelačića i Mraclina.    

Podijeli