Novosti Sport Događanja

Sesar: Izgubili smo zbog naše 'mekoće' i slabe agresivnosti, to je presudilo i sad u Splitu i protiv Cibone

09.10.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice poraženi su na gostovanju u Splitu s uvjerljivih 88:72. Drugi je to poraz ekipe Josipa Sesara ove sezone, nakon što je u prošlom kolu HT Premijer lige s velikom razlikom bolja bila i zagrebačka Cibona.

Prva dionica bila je u potpunosti izjednačena, Bikovi su u nekoliko navrata imali i prednost, ali na prvi predah odlazi s 27:22 za domaćina.

U drugoj četvrtini Splićani su se u potpunosti razigrali, bilo ih je nemoguće zaustaviti i u jednom trenutku imaju ogromnih 45:26. Međutim, Gorica serijom od deset uzastopnih poena lovi kakav, takav priključak i s 'minus deset' ulazi u nastavak dvoboja (50:40).

Goričani su imali nekoliko prigoda da zakompliciraju ovaj dvoboj, ali nisu pogođeni neki otvoreni šutevi i domaćini su u finišu uspjeli bez problema kontrolirati susret.

"Nažalost, kao da nismo došli na utakmicu. Kasno smo se sjetili da trebamo nešto odigrati. Kad smo imali priliku bilo je već kasno. Na osam razlike nestalo je kisika ovima što su već igrali 30 minuta. Šteta. Trebamo se trgnuti jer već u srijedu igramo protiv Sonika, Moramo dobiti da se vratimo u pobjednički ritam. Mislim da možemo više. Nismo se još pronašli i moramo se početi uigravati kako na treningu tako i na utakmicama da nam se više ne ponavljaju ovakvi porazi. Kad imamo priliku da se vratimo da se onda i vratimo, a ne da u autobusu pričamo kako smo se mogli vratiti," naglasio je nakon poraza Mate Kalajžić, koji je bio posebno raspoložen protiv bivšeg kluba, a ubacio je 17 koševa i upisao osam asistencija.

"Ove godine se osjećam odlično, zdrav sam, spojio sam neki kontinuitet. Nadam se da ću tako i nastaviti," istaknuo je Kalajžić.

 

Trener Sesar svjestan je razloga ovog poraza: "Kad jedna momčad ima sredinom treće četvrtine 72 posto uspješnosti za tri poena to znači da nam obrana nije bila na potrebnoj razini. Mislim da smo utakmicu izgubili još sredinom druge četvrtine, upravo zbog te naše mekoće u igri i naše slabe agresivnosti na loptu. To je presudilo u ovoj utakmici, ali i u prethodnoj protiv Cibone...”

Dvije i pol minute prije kraja bilo je 'tek' 77:69 za Žute.

"Pokušavao sam razbijati ritam Splitu i kada su počeli preuzimati nismo se adaptirali na to i napravili su razliku. Sjajnu utakmicu odigrao je Mate Kalajžić, njegova je zasluga što nismo otišli na minus 30. Mislim da je jako napredovao u protekle dvije godine u Gorici i da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje," poručio je Sesar.

Splićani su bili u fantastičnom šuterskom izdanju, za tricu su gađali 64 posto, ubacili su ih čak 16 iz 25 pokušaja. Nejc Barič je predvodio sa 17 poena, a po 15 su dodali Toni Perković i Michael Mclean.

Gorica je sada u hrvatskom prvenstvu ima dvije pobjede i dva poraza, a idući izazov je u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani protiv zadarske Sonik Puntamike.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli