Novosti Sport Događanja

Sesar: Izuzetno sam ponosan na nagradu, pogotovo jer je u Gorici nogomet 'sport broj jedan'

23.12.2018. / Damir Žbulj

Josip Sesar, legenda hrvatske košarke, jedan je od najzaslužnijih što se ovaj sport na pravi način vratio u Veliku Goricu. Nekad sjajni igrač, koji možda nije do kraja ispunio svoj potencijal na parketu, sada je na pravom putu da postane izvrstan trener...

Prije nekoliko dana zasluženo je osvojio nagradu Zajednice sportskih udruga za najboljeg trenera u Velikoj Gorici, a njegovi košarkaši na idealan su način zaključili ovu sjajnu godinu za velikogorički klub.

-->> [VIDEO] Nezaustavljivi Baković predvodio Goricu do slavlja za idealan završetak godine

U izravnom dvoboju sa Škrljevom upisana je važna pobjeda i sada se ekipa može u miru pripremati za nastavak sezone.

"Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu! Međutim, nepotrebno se uvukla nervoza u završnici, po meni najviše uzrokovana porazom od Hermesa, gdje smo imali dobivenu utakmicu, a izgubili smo ju na slobodnim bacanjima," rekao nam je strateg Gorice neposredno nakon slavlja na parketu Gradske sportske dvorane.

U pozadini našeg razgovora orila se pjesma igrača u domaćoj svlačionici, baš kao što su to ove godine često znali raditi i naši nogometaši.

"Odigrali smo hrabro i dobro smo se pripremili. Borna Kapusta je sjajno dirigirao ekipom, imao je 11 asistencija i 12 poena. Baković je bio odličan. Ali, moram istaknuti kako su svi koji su igrali dali ono što sam tražio od njih, uz neke neminovne pogreške, prije svega u defenzivi. Sve u svemu mogu biti zadovoljan pruženom partijom i mogu biti jako zadovoljan kako smo zaključili godinu. Odlično su reagirali, bili su hrabri, bili su okomiti, išli su 'u meso'..."

Gorica je u 11 utakmica upisala četiri pobjede, sve četiri pred svojim navijačima. Osvrnuo se Sesar na nastupe Goričana među hrvatskom košarkaškom elitom...

"Mislim kako smo u sezonu ušli malo neorganizirano. Bio sam u reprezentaciji, mjesec dana je ekipa bila bez mene. Kad sam se vratio petorica igrača bila su ozlijeđena, dvojica teže, Marko Petrović i Papac, koji su nam jako važni. Bili smo u problemima i morali smo kroz početne utakmice u prvenstvu se dodatno uigravati jer nismo odigrali dovoljan broj pripremnih susreta."

"Imali smo dva sjajna 'skalpa', protiv Cibone i Splita, dobili smo Bosco relativno lagano, međutim, ono što me cijelo vrijeme kopka je poraz protiv Vrijednosnica u Osijeku. Imali smo u zadnjoj minuti dva napada za zaključiti utakmicu. Iako to možda i nije neki podbačaj, jer su oni dobra momčad. Poraz od Hermesa je za mene kiks, jer smo u završnici promašili previše slobodna bacanja..."

ODLAZAK IZ STOŽERA REPREZENTACIJE

Sesar više nije dio stožera izbornika Dražena Anzulovića i hrvatske košarkaške reprezentacije. Nije želio sjediti na dvije stolice i nije želio da klupski rezultati pate zbog njegovog izostanka...

"Sve je bilo maksimalno korektno, ali si nisam više mogao dozvoliti da momčad pati mojim odlascima na okupljanje reprezentacije. Napokon smo malo povezali redove, dolazi nam pauza za Božić i Novu godinu i tu ćemo napraviti nekoliko dobrih treninga. Odigrat ćemo i nekoliko prijateljskih utakmica i spremni ćemo ući u drugi dio sezone."

Primarna ambicija je zadržati prvoligaški status...

"Nama je glavni cilj ostanak u Premijer ligi i to bez nekog stresa. Ova je pobjeda velik korak prema tome. U prvom dijelu sezone smo imali jače protivnike kod kuće, a sad ćemo u nastavku natjecanja protiv većine protivnika iz donjeg dijela ljestvice igrati na svom parketu, gdje igramo puno hrabrije i s puno više samopouzdanja.Mislim kako ćemo uspjeti sačuvati prvoligaški status."

Uskoro će se Gorica uključiti i u natjecanje u Kupu Krešimira Ćosića.

"Svakako imamo i ambicije u Kupu, je to je natjecanje gdje ne pobjeđuju uvijek favoriti. Bit će uskoro i ždrijeb, vidjet ćemo hoćemo li biti domaćini ili gosti. U svaku utakmicu idemo na pobjedu, ali za ulazak među četiri najbolja mora se poklopiti više stari. Idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti."

Sesaru je zadovoljan s ekipom koju ima na okupu i za ispunjavanje ciljeva ne traži nove igrače.

"Zadovoljan sam s momčadi koju imamo. Bilo je određenih problema s ozljedama, a kompletirali smo se tek u drugom kolu kad je došao Zrnić. Trebalo je malo vremena da se to sve posloži. Mislim da sve ide na bolje i nadam se da neće biti problema do kraja sezone."

SRETAN I PONOSAN

Osvajanjem nagrade za trenera godine izuzetno je ponosan...

"Imali smo sjajnu prošlu sezonu, odigrali smo perfektno, bez greške, što je možda bio i mali problem u ovoj sezoni. Prije smo sve utakmice pobjeđivali u prosjeku s više od 30 razlike i nije bilo stresnih završnica. Možda se i to reflektiralo na ovu sezonu. Mislim kako se dižemo u formi i da ćemo biti u još bolji..."

"Izuzetno sam sretan i ponosan što sam dobio nagradu za najboljeg trenera, pogotovo kad se zna da je ovdje nogomet sport 'broj jedan' i pogotovo kad se zna da je HNK Gorica napravila sjajan rezultat. Ova nagrada onda još više dolazi do izražaja i ima još veće značenje. Zahvalio bih se ljudima u klubu koji su mi pružili priliku da ovdje budem trener. Zahvalio bih se i svom pomoćniku Jakovu Stipanoviću i zahvalio bih se svojim igračima. Ovu godinu zatvorili su na pravi način i još jedna posebna zahvala gospodinu Goranu Kovačiću, predsjedniku Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, koji je od mog prvog dolaska u Goricu vjerovao u mene i moj rad. Postali smo prijatelji, puno razgovaramo, kad se izgubi uvijek ima riječ utjehe, a dok se pobjedi zna prepoznati što nije bilo dobro. Njemu ide posebna zahvala..."

"Želio bih za kraj svim čitateljicama i čitateljima VG Danas poželjeti Sretan Božić i sretnu i uspješnu novu 2019. godinu," poručio nam je Sesar za kraj. Poželjeli smo i mi njemu svako dobro i još puno uspjeha s našim košarkašima.

 

Podijeli