Novosti Sport Događanja

Sesar nezadovoljan partijom u Splitu: Nadam se kako ću brzo detektirati i riješiti probleme

01.10.2019. / Damir Žbulj

Poprilično nezadovoljan i razočaran bio je trener Josip Sesar nakon gostovanja u Splitu i poraza na otvaranju sezone. Domaćin je u nervoznoj utakmici na Gripama slavio sa 71:65 (16:13, 17:18, 17:15, 21:19).

Nije to bilo izdanje Gorice kakvo se očekivalo poslije dobro odrađenih priprema, iako je u konačnici utakmica imala neizvjesnu završnicu.

Split je u finišu imao više koncentracije te je upisao zasluženu pobjedu.

"Čestitao bih Splitu na pobjedi. Utakmica u kojoj zabiješ 65 poena i izgubiš 25 lopti sve govori. Ovaj put ću na sebe preuzeti odgovornost, većim dijelom sam ja kriv za to," istaknuo je strateg Gorice, koji je nakon dvoboja dugo ostao u svlačionici u razgovoru s igračima. Sigurno im nije bilo previše ugodno...

Tek su Ivan Vučić i Mislav Brzoja postigli po deset poena, nitko drugi nije imao dvoznamenkasti učinak.

"Imamo dosta novih igrača i treba se to sve uklopiti u momčad, da budemo kompaktni kao i prošle sezone. Momci koji su došli to moraju što prije shvatiti. Oni su pametni i nadam se kako će to što prije napraviti i nadam se kako će to u narednim utakmicama pokazati. Nitko ne može doći u Split i reći da je favorit, ali znajući njihove probleme koje su imali, rekonvalescente i nove igrače koji se također trebaju uklopiti, očekivao sam nešto više od nas," naglasio je Sesar pa dodao:

"Ovih 65 poena i 25 izgubljenih lopti je ipak zasluga njihove agresivne obrane i naše nepažnje. Upozoravao sam na to i prošle sezone, znao sam što nas ovdje očekuje, ali igrači su izgleda bili pod dojmom."

Idući dvoboj na rasporedu je u subotu na domaćem parketu od 18 sati protiv sinjskog Alkara.

"Ovo je tek prva utakmica, ima ih se odigrati još više od 30 i nadam se kako ćemo greške ispraviti. Moram iskreno reći da sam jako nezadovoljan načinom kako smo igrali."

"Bio sam nervozan na svoje igrače zbog gluposti koje smo radili, zbog iskakanja iz sustava, iskakanja iz načina na koji igramo. Ako nakon minute odmora odmah napravimo grešku moram vidjeti je li problem u tome da oni nešto ne žele namjerno ili ne mogu ili je to trenutak dekoncentracije. Nadam se kako ću to brzo detektirati i da ćemo riješiti te probleme," zaključio je Sesar.

U preostalim susretima prvog kola HT Premijer lige Šibenka je dobila Hermes Analiticu 75:62, Zabok je slavio u Dubravi (84:106), Cibona je dobila Vrijednosnice Osijek sa 101:97, Zadar je bio uvjerljiv protiv Škrljeva 104:74, dok je idući suparnik Gorice, Alkar, pred svojim navijačima slavio protiv zadarske Sonik Puntamike 102:89.

Podijeli