Novosti Sport Događanja

Sesar: Trebamo se dobro pripremiti, imamo i mi svoju šansu

12.02.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice odigrali su ozbiljnu i racionalnu utakmicu te su bez većih problema opravdali ulogu favorita, prezentirali svoju kvalitetu i preko limitirane ekipe Hermes Analitice stigli do polufinala Kupa Kreše Ćosića.

-->> Gorica za finale Kupa Kreše Ćosića igra protiv Cibone!

Lani ih je tamo zaustavila Cedevita, a ove godine suparnik u borbi za finale je zagrebačka Cibona, aktualni prvak Hrvatske.

"Ono što mi je bilo bitno, uz pobjedu, jest da ne potrošim igrače. Dva puta smo lagano dobili Hermes u prvenstvu, ali ovo je drugo natjecanje. Mi smo svoj cilj ispunili, ušli među četiri. Pokušat ćemo nešto postaviti i za Cibonu. Jaki su, motivirani, imaju puno rotacija. Oni znaju nas, mi njih. Sigurno su favoriti, ali uz sreću i malo nervoze Cibone sigurno je da i mi imamo šanse. Treba se dobro pripremiti i promijeniti neke stvari u odnosu na prvu utakmicu. Cibona će već gledati prema finalu, a nama je zapravo finale ova utakmica s Cibonom," poručio je nakon utakmice trener Gorice i igračka legenda Vukova, Josip Sesar.

Borna Kapusta s optimizmom gleda prema poluzavršnici, koja je na zadarskom Višnjiku na rasporedu u četvrtak od 18 sati.

"Malo smo se na početku mučili sa šutom, ali kad je šut proradio uspjeli smo se odvojiti i završiti utakmicu. Znamo da je u polufinalu Cibona favorit, no dat ćemo sve od sebe. U svakoj utakmici imamo šansu, ako damo sve od sebe.“

Vukovi su sa 106:93 (30:30, 24:16, 27:28, 25:19) svladali GKK Šibenku, uz sjajnu partiju i 31 poen Ivana Novačića.

“Čestitam igračima na pobjedi. Na svakom turniru gdje se u četiri dana igraju tri utakmice ne možete očekivati od bilo kojeg protivnika da će se unaprijed predati, jer ste vi možda 'na papiru' bolji. Protivnik je bio rasterećen šuterski, ali mi smo im to dozvolili. Previše je bilo laganih poena i utakmica je bila praktički bez obrane, a ja takve utakmice ne volim. Najvažnije da smo dobili, ali moramo popraviti obranu kako bismo eventualno razmišljali o finalu. Ali, da će biti teško u polufinalu, to je sigurno," najavio je trener Cibone Ivan Velić.

Veliko finale Kupa Kreše Ćosića igra se u subotu, a možemo se nadati kako ćemo tamo gledati i košarkaše Gorice. Bio bi to povijesni klupski uspjeh!

 

Podijeli