Novosti Sport Događanja

Šest desetljeća Nogometnog kluba Turopoljac

19.06.2017. / Sportska redakcija

Svečanom sjednicom u Društvenom domu u Kučama Nogometni klub Turopoljac proslavio je šezdeset godina neprekinutog rada i djelovanja.

O kratkoj, ali bogatoj klupskoj povijesti govorio je tajnik kluba Tihomir Jakovljević koji je prisutne još jednom prisjeti na dane ponosa i slave kučkog nogometa, kada je momčad pod vodstvom trenera Silvija Kranjca na prijelazu iz devedesetih u 200-te godine u dvije sezone preskočila dva ranga (Prva županijska i Jedinstvena županijska liga) došavši do 3. HNL, gdje je Turopoljac nažalost plesao samo jedno ljeto.

Nakon rezultatskog uzleta slijedile su godine rezultatske stagnacije, no zato je popularna baraka zauvijek otišla u povijest jer je novi milenij naznačio velike građevinske zahvate na igralištu na Knejama kojeg danas krasi multifunkcionalan objekt s glavnim i pomoćnim terenom.

Danas, kad je Turopoljac ušao u šesto desetljeće svog postojana klub je stabilan županijski prvoligaš kojeg su ove sezone tek nijanse dijelile od naslova prvaka u 1. ŽNL. Planovi za buduće razdoblje nisu megalomanski, a nova Uprava na čelu s braćom Jakovljević, Draganom i Tihomirom nada se daljnjem omasovljenju mlađih kategorija kako bi klub u budućnosti crpio igrače seniorske momčadi iz vlastitog dvorišta.

Među čestitarima slavljeniku bili su tajnik Nogometnog saveza Velike Gorice Stjepan Petrac te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je i sam nekada bio član Turopoljca, u onim vremenima kada se klub natjecao u Trećoj ligi.

Podijeli