Novosti Sport Događanja

Šesto uzastopno slavlje Mladih Vatrenih: Kotarski čuvao hrvatsku mrežu, Pršir i Fruk ušli u završnici

16.11.2021. / Damir Žbulj

Uz podršku naših glasnih navijača u austrijskom Riedu mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do novog slavlja i ponovno je pobjeda Mladih Vatrenih imala pravi gorički 'štih'.

Izabranici Igora Bišćana ostvarili su u šestom nastupu i šestu uzastopnu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu i na najboljem su putu da ponovno izbore nastup na Europskom prvenstvu.

I na ovom gostovanju kod Austrije opet je od prve minute među vratnicama bio čuvar mreže Gorice Dominik Kotarski, koji je najzaslužniji što je na kraju na semaforu bilo 1:3 za Hrvatsku. Istaknuo se s nekoliko fantastičnih obrana u drugom poluvremenu, kad je domaćin smanjio zaostatak i krenuo u 'juriš' prema hrvatskom golu.

Za početnu prednost se u 14. minuti pobrinuo Kačavenda, dok je Franjić u finišu prvog dijela povećao prednost. Početkom nastavka je Sučić realizirao kazneni udarac i tada se činilo kako će Hrvatska lako do tri boda. Međutim, stvari su se zakomplicirale, Austrija je prijetila i Bišćanovi izabranici su 'opasno živjeli'...

Desetak minuta prije kraja na travnjak su ušla i dva veznjaka turopoljskog prvoligaša, Jurica Pršir, naš domaći dečko iz Odranskog Obreža, kao i Toni Fruk.

Velikogoričanin David Čolina je u ovom susretu ostao na klupi, dok je Krešimir Krizmanić zbog ozljede propustio ovo okupljanje.

Podršku mladoj reprezentaciji u Austriji došli su dati i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić i Darko Raić Sudar te trener A-reprezentacije Ivica Olić.

Nakon utakmice, predsjednik Kustić čestitao je igračima i stručnom stožeru na čelu s izbornikom Bišćanom na odlično odrađenom poslu u prvom dijelu kvalifikacija.

Finska je u ponedjeljak svladala Estoniju 1:0, dok je Norveška u ranijem terminu uspješno odradila gostovanje kod Azerbajdžana.

Hrvatska je vodeća na ljestvici s maksimalnim učinkom, a kvalifikacije će nastaviti u ožujku iduće godine, domaćim ogledima protiv Austrije i Finske.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli