Novosti Sport Događanja

Šibenik 'pobjegao' na deset bodova razlike, Sopić i dalje vjeruje u čuda: Tko je na Poljud izašao bojažljivo, nije se dobro proveo

18.02.2023. / Damir Žbulj

U nedjelju od 17.10 sati nogometaši Gorice gostuju kod Hajduka. Splićani su izraziti favoriti za osvajanje bodova i sve drugo bi bila prvorazredna senzacija...

"Pripreme za utakmicu prošle dobro, ekipa je dobro radila i zadovoljni smo i kvalitetom i intenzitetom treninga. Idemo na Poljud igrati protiv goropadnog Hajduka i koji će definitivno pored svojom publikom tražiti novu pobjedu. Idemo im se što bolje oduprijeti i idemo pokušati ostvariti što bolji rezultat..."

U prošlom kolu na Rujevici bilo je dobrih segmenata, ali to jednostavno nije dovoljno za neki kvalitetniji rezultat.

Ekipa Željka Sopića nije još zabila niti jedan, jedini pogodak u nastavku sezone, ni protiv Rijeke, ni Šibenika, Osijeka, Dinama niti Varaždina, a serija bez postignutog pogotka traje ukupno sedam uzastopnih utakmica.

Na otvaranju 22. kola još je Šibenik slavio na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa i sada je zaostatak turopoljskog prvoligaša za 'zonom spasa' ogromnih deset bodova.

Sve je manje izgleda u sretan završetak ove sezone...

I prije Poljuda Sopić je ponovno najavio promjene u početnoj postavi, možda će upravo protiv Hajduka pogoditi s taktikom i sastavom.

Jedino je sigurno da protiv Hajduka priliku neće dobiti Brazilac Caio Cruz, talentirano mladi napadač koji je trebao postati 'udarna igra' ove Gorice, no, sada je poslan na posudbu do kraja sezone u drugoligaša Dugopolje.

 

Izgleda da su 26-godišnji Crnogorac Nikola Vujnović i 34-godišnji slovenski veteran Tim Matavž za trenera Sopića, sportskog direktora Brkljaču i klupsku Upravu bolje napadačke opcije?

"Na Poljudu moramo izaći hrabro, a ne bojažljivo, jer svaka ekipa koja je tamo izašla bojažljivo nije se dobro provela. Hajduk i ta njihova atmosfera 'lome' protivnika i ako dođeš tamo da se samo braniš i izbijaš lopte iz svog 16-erca, nemaš nikakve šanse."

"Nema niti smisla posebno spominjati kvalitetu jednog Livaje, jednog od najboljih igrača naše lige, ako ne i najboljeg..."

"Definitivno da ćemo morati biti aktivni, a ne samo pasivni," zaključio je Sopić, koji je i dalje optimističan i koji vjeruje 'kako je njegova momčad na dobrom putu i kako će na kraju sezone ostvariti svoj cilj.

Pozicija na ljestvici ne daje mu za pravo, ali ima još 15 kola do kraja sezone da se dokaže suprotno.

"Ovakve utakmice su najteže, igramo protiv ekipe koja je zadnja na tablici, ali činjenica je da ih rezultat nije pomazio, a to lako može stvoriti osjećaj da će biti lako. Nisu oni lošiji od drugih, vidjelo se to i u zadnjoj utakmici u kojoj su poraženi od Rijeke, a bili su jako opasni. Imaju agresiju, snagu i vertikalnost. MI ćemo nastojati igrati naš nogomet, fokus je na poboljšanju naše igre, svjesni smo da je ogroman posao pred nama ," najavio je strateg Hajduka Ivan Leko.

Hajduk je slavio u oba prvenstvena ogleda s Goricom u aktualnoj sezoni, dok još trener nije bio Leko, na Poljudu je bilo 3:1, a u Velikoj Gorici 0:1.

U subotu još Osijek gostuje u Puli, a Lokomotiva igra protiv Rijeke, dok će u nedjelju još Varaždin ugostiti Dinamo.

Gorica na dnu ljestvice ima samo devet bodova, samo je jednom ove sezone uspjela nekog pobijediti, a na svoj travnjak vraća se 25. veljače, protiv Lokosa.

Podijeli