Novosti Sport Događanja

Sjajan vikend goričkih atletičara

18.09.2018. / Sportska redakcija

Atletičari Velike Gorice imali su radni vikend na utrkama u Puli te u Voloderu. Na prvoj noćnoj utrci u Puli na 10 000 metara koja je cilj imala u pulskoj areni sudjelovali su Dino Bošnjak i Mirjana Šimek Bilić.

Gorički dvojac bio je najbolji te su odnijeli pobjede svaki u svojoj konkurenciji. Bošnjak je ciljem prošao u vremenu 33,14, dok je Mirjana Šimek Bilić slavila s vremenom od 39,02. Njihove pobjede popratio je i Goran Grdenić koji je bio najbrži na utrci Kutina Voloder u dužini od 15 kilometara.

-Ovo su nam bili odlični treninzi za Prvenstvo Hrvatske na 10 000 metara koje će se 6. listopada održati u Novigradu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Naravno, da očekujem da Dino bude prvi, a velika su nam očekivanja i u ekipnom dijelu natjecanja- ispričao je trener u Atletskom klubu Velika Gorica, Damir Bošnjak.

Kad su u pitanju mlađe kategorije, njih ovog vikenda očekuje finale Kupa u Rijeci, gdje će najbolji pojedinci izboriti i ulazak u reprezentaciju koju uskoro očekuje peteroboj s vršnjacima iz okruženja, gdje bi ako sve prođe u redu mogla i dvojica goričkih atletičara.

Podijeli