Novosti Sport Događanja

Sjajna Nina Vuković osobnim rekordom do bronce 'zlatnog sjaja', štafeta MK Velika Gorica na postolju uz bok elitnih hrvatskih klubova

28.02.2022. / Damir Žbulj

Vrhunac atletske dvoranske sezone bilo je seniorsko prvenstvo Hrvatske održano na Zagrebačkom velesajmu, koje nije prošlo bez sjajnih rezultata Maraton kluba Velika Gorica.

Sjajna Nina Vuković je u svojoj prvoj godini u seniorskoj konkurenciji istrčala na 400 metara svoj osobni dvoranski rekord (56,06) te je u konkurenciji starijih trkačica osvojila brončanu medalju! Ispred nje su bile tek dvije Križevčanke, srebrna Ida Šimunčić (55,89) i zlatna Veronika Drljačić (55,24).

Posebno je oduševila štafeta MK Velika Gorica na 4 x 400 metara, u kojoj su trčale Tena Martinec, Ema Vuković i Lucija Sever i Nina Vuković.

"Naše cure, mnogo mlađe od konkurencije, ravnopravno su na pobjedničkom postolju stale uz bok elitnih klubova AK Agrama i ASK Split. Bilo je pravo zadovoljstvo tijekom trke gledati njihovu borbenost i glad za sportskim natjecanjem, kroz kojeg su prezentirale zajedništvo i timski duh, a to neminovno rezultira uspjehom," javio nam je tajnik kluba Bruno Škrinjarić.

Tena, Ema, Lucija i Nina istrčale su štafetu za 3:56,22, što je čak 12 sekundi bolje od prethodnog klupskog rekorda na ovoj dionici!

Istovremeno je održan i kadetski miting, na kojem je Tena Petračić u utrci na 200 metara osvojila četvrtu poziciju (27,67). Ukupno je nastupilo 27 mladih natjecateljica, Livia Debelić bila je šesta (27,73), a Tara Petračić deseta (28,38).

"S neskrivenim zadovoljstvom možemo konstatirati da smo s rezultatima Atletske škole Maraton kluba, poslovnim rječnikom - 'prebacili normu', jer u razdoblju od samo mjeseca dana osvojene su dvije zlatne, dvije brončane i jedna srebrna medalja na Prvenstvima Hrvatske te četiri prva mjesta na miting natjecanjima, uz poseban naglasak na obvezu nastupa mladih atletičarki i atletičara svih uzrasnih kategorija. I nadalje ćemo raditi na bitnoj točki klupskog programa koja ustrajno promovira i provodi u djelo ideju –  atletika za sve," dodao je Škrinjarić.

Na seniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske nastupio je i Noa Tončinić iz AK Velika Gorica, koji je s osobnim rekordom i vremenom 8:52,51 osvojio četvrto mjesto na 3000 metara, u konkurenciji više od pet godina starijih trkača. Bronca mu je izmakla za tek manje od dvije sekunde!

Dino Bošnjak nije nastupio.

Nakon jednotjedne pauze na rasporedu je ekipno natjecanje u krosu u Labinu, što će biti i početak sezone na otvorenom.

Podijeli