Novosti Sport Događanja

Školski sport: Antonio Vrban najbolji županijski sportaš

08.12.2017. / Sportska redakcija

Školski sportski savez Zagrebačke županije proglasio je najbolje učenike-sportaše i školska sportska društva u školskoj 2016./2017. godini. Svečanost je održana u Dubravi, a među nagrađenima bili su i Velikogoričani.

Najviše priznanje među srednjoškolcima, ono za najboljeg sportaša primio je Antonio Vrban, prošle školske godine maturant Gimnazije Velika Gorica, koji je za školu, na državnom natjecanju, nastupio u atletici, a bio je i član ekipe u krosu i futsalu.

Kod osnovnih škola nagradu je primila šahovska ekipa Osnovne škole Vukovina, koja je proglašena najboljom ekipom u ženskoj konkurenciji 5. i 6. razreda.

Uz najbolje pojedince, ekipe, školska sportska društva, priznanja su uručena i u kategoriji učenika s posebnim potrebama, a već tradicionalno nagrađeni su i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture. Među nagrađenim učiteljima bila je dugogodišnja profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, Jagoda Mrduljaš te Ivica Herceg iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, dok je nagradu za životno djelo primio Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Podijeli