Novosti Sport Događanja

Škrinjarić zadovoljan nastupom na Korčuli, Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica poziva nove članove

24.09.2021. / Damir Žbulj

Marco Polo Challenge utrka na Korčuli okupila je ponajbolje hrvatske triatlonce, a među njima je bio i Velikogoričanin Bruno Škrinjarić.

Sjajno je odradio 'srednje dugi triatlon' te je na kraju završio kao četvrti u ukupnom poretku i drugi u svojoj dobnoj kategoriji.

“Iako je plivanje započelo u kišnim i tmurnim uvjetima, već na biciklu je zasjalo sunce koje nas je i pratilo ostatak utrke. Kako je praktički nemoguće uspoređivati dvije različite utrke ove distance, evo ipak par usporedba s istom utrkom od lani. Na plivanju sam uspio skinuti oko dvije minute, premda je ovo svakako više zasluga klupskog kolege koji je vukao i vodio do bova, dok sam ja samo 'slijedio mjehuriće'..."

"Na bajku sam skinuo isto oko dvije minute i, iako se ovo ne čini puno, zadovoljan sam. Ovoga sam puta prvi put vozio isključivo 'na watte', zanemarujući brzinu potpuno. Držao sam ono što znam da mogu držati, te usporavao i ubrzavao po potrebi. Cilj mi je bio sačuvati dovoljno energije za trčanje da mi se ne dogodi ono od lani – preživljavanje od desetog kilometra. I svakako je uspjelo, pošto sam imao prvo vrijeme trčanja na polumaratonu na cijeloj utrci, kojeg sam završio za 1:18:05," ispričao je svoje dojmove s Korčule.

Josip Martinović je nastupio na Rab trailu na utrci od 23 km s preko 500 metara ukupne visinske razlike. No Josip je odlično snašao te je završio na ukupno osmom mjestu za 2:17:44.

Nedjeljko Babić je nastupio na 2. Varaždinskoj utrci vatrogasaca, na utrci od 5 km. Nedjeljko je utrku završio za 22:29 te je završio na četvrtom mjestu u svojoj dobnoj kategoriji.

ATLETSKA ŠKOLA MK VELIKA GORICA

Početkom nove školske godine dolazi nam vrijeme da Maraton klub Velika Gorica pojača svoje redove novim članovima! MKVG se svojim djelovanjem već više od 15 godina brine za očuvanje trkačke tradicije u turopoljskom kraju putem svojih programa razvoja atletičara kao i putem organizacije sportskih manifestacija koje svi već dobro znate – Turopoljske trke, Sretne trke, Dječjeg jesenskog krosa i Turopoljske lige trčanja.

"Rad s atletičarima provodimo u sklopu dvaju programa – Atletske škole i Života u pokretu – te nudimo programe za atletičare i za rekreativce..."

"Atletska škola našeg kluba namijenjena je svima koji se žele aktivno baviti atletikom te cestovnim ili trail trčanjem! Naši članovi redovito nastupaju na Prvenstvima Hrvatske u atletici, polumaratonu, maratonu, trailovima, kao i na drugim brojnim utrkama diljem lijepe naše. Program atletske škole se odvija svaki radni dan u tjednu pod stručnim vodstvom Višeg sportskog trenera atletike Franje Gavranovića. Treninzi se održavaju na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu sportskog kompleksa ŠRC Gorica u Velikoj Gorici. Raspon godina naših članova je sve od 'đaka prvaka' pa sve do starijih atletičara."

"Program Život u pokretu namijenjen je svim rekreativcima kojima je više do opuštanja i održavanja zdravog tijela i duha nego do natjecanja. Treninzi se odvijaju u opuštenoj atmosferi pod okom profesionalnog trenera Franje Gavranovića. Program je namijenjen za sve uzraste. Treninzi se održavaju na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu sportskog kompleksa ŠRC Gorica u Velikoj Gorici.

"Više informacija o našem Klubu, našim utrkama i programima te načinu kako pristupiti klubu dostupne su na našoj mrežnoj stranici i društvenim mrežama, a svi zainteresirani se mogu javiti i našem treneru Franji Gavranoviću na telefon 091/8887229. Veselimo se vidjeti vas na treninzima i natjecanjima," poručili su iz MK Velika Gorica.

 

Podijeli