Novosti Sport Događanja

Skup Dinamovih zvijezda poražen u Velikoj Gorici

07.10.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Gorice priredili su danas malo iznenađenje svladavši na Gradskom stadionu Dinamo II. I nebi to izazvalo neku pretjeranu reakciju, da se u sastvu trenera Marija Cvitanovića nije našlo čak šest igrača prve momčadi, od kojih su neki zaigrali i u prošlotjednom porazu Dinama od Juventusa. Velikogoričkim travnjakom tako su danas trčkarali Adrian Šemper, Paulo Machado, Gordon Schuldenfeld, Mario Šitum, Angelo Henriqueuz te Armin Hodžić.

dinamo velika.jpg

Skupa pojačanja nisu donijela dimenziju više Cvitanovićevoj momčadi koja je Veliku Goricu napustila s porazom od 1:0. Junak pobjede bio je Benjamin Tatar koji je precizno proigravanje od strane Marija Marine pospremio iza Šemperovih leđa.

-To spuštanje igrača iz prve momčadi bio je veći motiv za nas. Dali smo sve od sebe za ovu pobjedu, koja je potpuno zaslužena- rekao nam je strijelac jedinog zgoditka na današnjoj utakmici.

dinamo velika 1.jpg

Gorica je bez bojazni ušla u susret zauzevši od starta gard momčadi koja želi pobijediti. Konce goričke igre vukao je u tom periodu Josip Serdarušićm koji je imao i veliku podršku u ostatku momčadi koja gostima iz Maksimira nije ostavljala puno prostora da se razmašu.

Bili su gosti u prvom dijelu u sasvim podređenom položaju, a da je bilo samo malo više koncentracije kod Ivana Prskala, tko zna kako bi završili propusti Gordona Schildenfelda koji se niti današnjom partijom nije naročito istaknuo. Tražila je domaća momčad u 40. minuti i kazneni udarac nakon prekršaja upravo nad Prskalom, no glavni sudac Ivan Župan na čije su odluke burno tijekom susreta reagirali s jedne i druge strane nije se oglasio.

dinamo velika 2.jpg

Nastavak susreta donio je nešto konkretniji Dinamo koji je preuzeo inicijativu, dok su domaći igrači svoju šansu čekali iz kontranapada. Jedan takav u 85. minuti nije iskoristio Marin Pejić, dok su gosti najbolju šansu za izjednačenje imali u 90. minuti kada se Matija Fintić našao sam pred vratarem Kristijanom Kahlinom. Lopta nije završila u mreži, čime su okupljeni posjetitelji, koji su u nekoliko navrata pljeskom zagrijali promrzle dlanove mogli odahnuti, jer do promjene rezultata nije došlo.

dinamo velika 3.jpg

2. HNL, 10. KOLO
HNK GORICA – GNK DINAMO II 1:0 (1:0)
STRIJELAC:
1:0 Tatar (15)
HNK GORICA: Kahlina, Ziljkić (od 70. Pejić), Jančetić (od 32. Postonjski), Muhar, Smoljo, Žutić, Prskalo (od 81. Španja), Tatar, Serdarušić, Franić, Marina. TRENER: Damir Milinović  
GNK DINAMO II: Šemper, Đurasek, Čabraja, Machado, Uremović, Schildenfeld, Šitum (od 76. Fintić), Knežević (od 90. Burić), Henriquez, Olmo, Hodžić. TRENER: Mario Cvitanović

Podijeli