Novosti Sport Događanja

Srebrić: Čestitam, Gorica igra 'ligu probranih'!

18.08.2018. / Damir Žbulj

Zorislav Srebrić već je desetljećima neizostavna je figura hrvatskog nogometa. Danas je u funkciji višeg savjetnika predsjednika HNS-a Davora Šukera i bio je gost jubilarnog 20. izdanja juniorskog turnira Trofej Turopolja, koji je prošlog vikenda u Velikoj Gorici okupio našu nogometnu budućnost.

Slavio je Inter iz Zaprešića, koji je u finalu bio bolji od Hajduka, dok je treće mjesto osvojila zagrebačka Lokomotiva.

-->> [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici!

Legendarni Zorko uručio medalje i trofeje pobjednicima, a nakon svečane ceremonije zatvaranja podijelio nam je dojmove s Gradskog stadiona.

"Lijepo je vidjeti hrvatsku nogometnu mladost na okupu, kako na ovom turniru tako i na ostalima koji su u sustavu Hrvatskog nogometnog saveza. Oni su baza našeg nogometa, kroz godine i desetljeća. Posebno čestitamo organizatorima, kao i svim sudionicima ovog turnira koji se održava 20 godina uzastopce, što je za svaku pohvalu," istaknuo je Srebrić i dodao:

"Velike pohvale idu i Gorici, kao klubu, kroz sve ove godine, i kad seniorska momčad nije imala vrhunske rezultate, kao sada, kad je momčad ponovno među prvoligašima."

Srebrić ima nemjerljivo nogometno iskustvo, svojevremeno je bio i trener našeg velikogoričkog Radnika, izbornik juniorske i seniorske Hrvatske za vrijeme bivše države, trener savezne U-21 i B-garniture, tehnički i direktor maksimirskog prvoligaša, sportski direktor Vatrenih, glavni tajnik HNS-a, direktor svih reprezentacija...

Komentirao nam je aktualno stanje u HNK Gorica i otvaranje sezone.

"Već sam s goričkim klubom bio u prvoj ligi. Ovo je sada jedan visoki domet i ne smije se zaboraviti kako su prijašnje Prve lige imale po 14, 16 i 18 klubova, a da se danas igra liga 10. Uvjetno rečeno, u smislu kvalitete, ovo je sada liga probranih i naravno kako je teže ući u to društvo."

Nakon prva tri kola Goričani su osvojili tek jedan bod, iako je situacija na ljestvici mogla biti i puno povoljnija.

"Prva tri nastupa pokazala su kako ima potencijala, bilo je i malo sportskog peha, ali sam uvjeren kako će biti bolje. Klub je organiziran na prvoligaškoj razini, pogotovo zahvaljujući predsjedniku Črnku, koji je istovremeno i član Izvršnog odbora HNS-a, odnosno naše 'nogometne vlade'. Siguran sam kako će s Gorica i dalje razvijati, kako će napredovati i kako će imati i odgovarajuće rezultate."

"Treba čestitati i ne samo ljudima u klubu nego i gradskim vlastima. Radi se na infrastrukturi i neće se više morati igrati po ovim velikim vrućinama nego u 'normalnim' satima, što će omogućiti novoizgrađena rasvjeta," zaključio je Zorko.

Čestitamo!

Podijeli