Novosti Sport Događanja

Stasiti Armenac novi napadač Gorice

20.07.2018. / Damir Žbulj

HNK Gorica je novo pojačanje za prvoligašku sezonu ponovno pronašla u inozemstvu!

Armenski 23-godišnji napadač David Aršakjan priključio se treninzima te će se pokušati izboriti za mjesto u početnoj postavi ekipe Sergeja Jakirovića.

David je u siječnju ove godine stigao u danski Vejle iz MLS ekipe Chicago Fire, gdje je proveo sezonu i pol. Za Chicago je upisao tek 17 nastupa i nije postigao pogodak, baš kao niti u pet ovogodišnjih utakmica za Vejle. POsljednji službeni gol zabio je još prije dvije godine, u dresu litavskog FK Trakai, kad je vjerojatno zapeo za oko sadašnjem sportskom direktoru Gorice Nikoličiusu. 

Visok je 195 centimetara i trebao bi svojom konstitucijom predstavljati opasnost za suparničke obrane.

Upisao je jedan nastup za armensku reprezentaciju, u rujnu 2016. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Danske.

U Goricu su nedavno stigli još i Farouk Miya iz Ugande, Poljak Lukas Zwolinski, Marko Dabro, Aleksandar Jovičić, Kristijan Lovrić, Martin Maloča.

Ugovore su ovog ljeta produljili Michal Maslowski, Kristijan Kahlina, Iyayi Atiemwen, Igor Čagalj, Damir Žutić, Mario Marina, Dinko Matošević, Matija Špičić, Nemanja Ljubisavljević, Adrian Zenko, Martin Šroler...

Gorica u subotu na svom terenu od 18 sati igra pripremni dvoboj protiv katarskog FC UMM Salala. 

 

Podijeli