Novosti Sport Događanja

Stolnotenisači slavili u Dubrovniku, djevojke uvjerljive protiv Stubice

30.01.2022. / Damir Žbulj

Odličan posao odradili su stolnotenisači Velike Gorice na gostovanju u Dubrovniku, kod druge ekipe STK Libertas Marinkolor.

Pod vodstvom Marka Habijanca Goričani su slavili bez izgubljenog meča te su se u slavljeničkom raspoloženju vratili s juga Hrvatske.

Karlo Javor je dva puta bio u zaostatku, ali je na kraju u pet setova svladao Marka Veniera. Marin Petrović je gubio od Vedrana Đurđevića, ali je u dramatičnom dvoboju osigurao drugi bod svojoj ekipi.

Veliku borbu vodio je i Habijanec protiv Marka Šarića, ali se uspio othrvati svakom napadu domaćeg igrača.

Jedino su u parovima Habijanec i Petrovi dominirali i tako zaokružili fantastičan 'izlet' u Dubrovnik.



U idućem kolu u Veliku Goricu prvo stiže STK Sveta Nedelja- Novaki, a onda i STK Samobor, što će biti veliki derbi u borbi za vodeće pozicije na ljestvici.  



"Borbeni domaćini su igrali jako dobro i u svim mečevima, osim u parovima, bili blizu pobjedama. Na kraju smo ipak odigrali najkvalitetnije kada je bilo najvažnije," javio je Marko Habijanec nakon pobjede.

Velikogoričanke su na svom terenu prvo deklasirale Stubicu sa 4:0, a onda su u pomlađenom sastavu izgubile od prejake Jaske.

Željka Jakuš je s 3:1 dobila Brunu Gučin, Eva Rusan je bez izgubljenog seta porazila imenjakinju Ovinčević, dok je Ana Marija Komparić bila uvjerljiva protiv Tije Bivol. Komparić i Jakuš su bez izgubljenog seta dobile Bivol i Gučin.



Protiv Jaske su priliku dobile i Eva i Dora Bošnjak.

"Unatoč porazu možemo pohvaliti igru Eve Rusan, kojoj je malo nedostajalo da iznenadi vrlo dobru Saru Sušac, a poražena je u pet setova," poručili su iz kluba.



Djevojke u devetom kolu gostuju u Crikvenici.

Podijeli