Novosti Sport Događanja

Svaka je bitna: Bikovi u borbi za opstanak dočekuju Alkar, igrači i trener vjeruju u nastavak niza dobrih utakmica i pobjeda

24.03.2023. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice sjajno su zaključili kraj regularnog dijela sezone HT Premijer lige, a fantastično su krenuli i u Ligu za ostanak, pobjedom kod Zaboka, izravnog konkurenta u ovoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Izravni suparnik je i sinjski Alkar, ekipa koju ove sezone Bikovi još nisu pobijedili, a dolazi u goste u subotu u 18 sati, uz besplatan ulaz u Gradsku sportsku dvoranu.

"Protiv Alkara smo ove sezone izgubili obje utakmice što znači da nas čeka neugodan protivnik. Kod njih je ovaj tjedan došlo i do promjene trenera. Time će pokušati razbuditi tim i vratiti se uspješnim izvedbama koje su imali ove sezone. Utakmica će biti teška, ali se nadam da ćemo mi ponoviti dobru i kvalitetnu igru kao što smo to napravili u nedjelju protiv Zaboka," najavio je trener Braslav Turić.

Novom pobjedom, četvrtom prvenstvenom u nizu, Goričani bi napravili još jedan korak u pravom smjeru.

Važna karika Turićeve momčadi je i Jure Gunjina, koji je nedavno stigao u Goricu, a igra sve bolje i bolje. U Zaboku je upisao 15 poena, šest skokova i četiri asistencije: "Vrlo teška utakmica je pred nama. Nadam se i vjerujem da možemo krenuti u Ligu za ostanak s dvije pobjede i tako nastaviti niz dobrih utakmica u zadnje vrijeme. Alkar je čvrsta i iskusna ekipa protiv koje ćemo morati igrati na najvišem mogućem nivou da bi izvukli dva bitna boda. Vjerujem u ovu ekipu i ako se od početka utakmice postavimo hrabro, ishod bi trebao biti pozitivan."

Na ljestvici Lige za ostanak po šest pobjeda imaju i Gorica i Alkar i Zabok i Škrljevo.

KK Gorica poziva i sve navijače, sve turopoljske ljubitelje košarke, da podrže klub u ovoj izuzetno važnoj utakmici.

 

Podijeli