Novosti Sport Događanja

Sven Raić i krapinski Zagorec testirali Goricu: Wallace i Ndockyt će biti velika pojačanja, očekujem njihov doprinos i na Rujevici

27.07.2022. / Damir Žbulj

Prijateljska utakmica utorkom, za one s manjom minutažom ili igrače iz drugog plana, postala je već standard za nogometaše Gorice. Na Gradski stadion stigao je Zagorec iz Krapine, član novoosnovane Druge NL, trećeg ranga natjecanja u Hrvatskoj.

Zagorec i turopoljski prvoligaš su ovog ljeta uspostavili suradnju, trener juniora Sven Raić preuzeo je krapinsku momčad, u koju je stigla i nekolicina mladih igrača Gorice.

"Bilo je svega i svačega. Promašili smo puno zicera, onda smo napravili dvije gluposti pa smo i gubili, ali na kraju smo realizirali dosta prilika i bilo je OK. Vidi se da ovi novi igrači koji su stigli još nemaju natjecateljski ritam, ali zato služe ove utakmice..."

"Već sad se vidi da će Wallace lijevo i Ndockyt desno biti velika pojačanja!"

"Tražio sam takva krila i to smo dobili. Točno igraju onako kako želim i sada trebaju doći na natjecateljsku razinu da budu spremni za cijelu utakmicu," analizirao je Toplak nakon pobjede pa dodao:

"Već na Rujevici čekam njihov doprinos!"

"Očekujem da budemo još malo bolji. Popunili smo kadar i sada očekujem utakmicu u kojoj moramo biti hrabri i moramo iskoristiti što Rijeka u četvrtak igra u Švedskoj."

U početnoj postavi bili su Žiger, Steenvoorden, Korca, Wague, Skrbin, Jug, Sim, Kapulica, Wallace, Ndockyt i Ante Matej Jurić.

Svoju priliku s klupe su čekali Dalipagić, Marjanović, Julardžija, Cruz, Nezirović, Brlek, Chikola, Cruce, Pliushch i već pomalo zaboravljeni Matar Dieye.

 

Jurić je već u 13. sekundi iskoristio veliku pogrešku protivničke obrane i zatresao gostujuću mrežu, ali Zagorec je do poluvremena uspio okrenuti rezultat svoju korist. Ipak, u nastavku je Gorica 'dodala gas', Cruz je s dva komada vratio Goričane u prednost, dok su Pliushch i Dieye dovršili posao i postavili na konačnih 5:2.

Idući izazov za Toplaka i njegove nogometaše je u nedjelju u 21 sat na riječkoj Rujevici.

U trećem kolu SuperSport HNL-a Šibenik dočekuje Lokomotivu u petak, dok Dinamo igra na Maksimiru s Istrom 1961. U subotu Hajduk gostuje u Varaždinu, dok će u nedjelju još igrati i Osijek i Slaven Belupo.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli