Novosti Sport Događanja

Svi u 'Bakarić'!

10.12.2022. / Damir Žbulj

Pred rukometašima Gorice je najveći izazov ove sezone, novi europski okršaj u trećem kolu EHF Europskog kupa! Goričani su već napravili povijesni rezultat, uspjeli su u trećem europskom pokušaju po prvi put preskočiti prvu prepreku, nakon što su u oba dvoboja svladali TJ Sokol iz češkog gradića Nove Veseli.

No, sada ih očekuje uzvrat s liderom slovačkog prvenstva, ekipom MSK Považska Bystrica, kao i puno teži zadatak stizanja pet golova minusa...

Nije to nenadoknadiv zaostatak, Goričani su se većinu okršaja u Slovačkoj dobro držali, sredinom drugog poluvremena su još imali rezultatski priključak, bili su na dva razlike, ali je domaćin iskoristio nekoliko neforsiranih pogrešaka Nikolićeve momčadi te je otišao i na velikih 'plus sedam'.

Borbeni Goričani nisu se tada predali, završilo je ipak s 'podnošljivih' 29:24, a taj karakteran pristup i reakcija u samoj završnici dobra su najava onog što nas čeka večeras u 'Bakariću' od 18 sati.

Juniorski reprezentativac Hrvatske Rok Malin predvodio je proteklog vikenda sa šest pogodaka, njegov reprezentativni kolega Jakov Dujić je dodao pet, a četiri je zabio Kajo Cikatić. Kapetan Ceković je ostao na samo tri, dok su dvaput precizni bili Franković, Goričanec i Tomljanović.

Očekujemo ponovno njihov značajan doprinos, a od sveg srca želimo i da Tompa Sladoljev ponovno 'spousti roletu' među vratnicama i da još jednom pomogne Gorice onda kad je to najpotrebnije. Kao nebrojeno puta u svojoj dugoj karijeri!

Protiv Čeha je u srednjoškolskoj dvorani bio pravi spektakl. Tribina je bila puno gotovo do posljednjeg mjesta, već dugo Velika Gorica nije vidjela takvo navijanje pa smo sigurni kako će se tako nešto ponoviti i ove subote protiv Slovaka i kako će biti prilike za veliko slavlje.

Ova ekipa goričkih rukometaša i njihov sjajni trener Nikolić, od nedavno i izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, svojim je pristupom, borbenošću, karakterom, ali i talentom, apsolutno zaslužila bezrezervnu podršku!

Ulaz je besplatan!

Podijeli