Novosti Sport Događanja

Svladati Kvarner i čekati rasplet

18.04.2017. / Sportska redakcija

Pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek (80:64) košarkaši Gorice uvelike su poboljšali svoje izglede za ostankom u A-1 ligi. Iako se nakon poraza od Hermes Analitice činilo kako su Goričani učinili korak unazad u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, slavljem protiv Osječana vratili su se na put ostanka.

Odluka o posljednjem putniku u A-2 ligu uz otpisani Kvarner past će u trokutu između Alkara, Hermes Analitice i Gorice. S obzirom na raspored u preostala dva kola realno najlakši put ostanka u ligi ima Gorica koja sutra igra protiv Kvarnera.

-To je najvažnija utakmica sezone koja o puno toga odlučuje te smo svi svjesni toga. Igrači znaju kako su protiv Hermes Analitice prokockali jednu šansu, tako da sutra na pogrešan korak nemamo pravo. Pobjedom 90 posto ostajemo među prvoligašima dok porazom 90 posto ispadamo- kaže nam trener goričkih košarkaša, Boris Džidić i naglašava.

-Kvarner u Veliku Goricu dolazi rasterećen zbog čega mi od prve sekunde moramo ući jako. Bez obzira na to što su ispali oni u svom sastavu imaju nekoliko dobrih pojedinaca, no ja vjerujem kako ćemo si mi s pravim pristupom olakšati put do pobjede.

Utakmica koja goričkim košarkašima vjerojatno donosi ostanak u ligi igra se u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati.  

Gledajući na raspored Gorice, Alkara i Hermes Analitice do kraja prvenstva Gorica uz Kvarner igra još protiv Zagreba i realno je da dohvati domaću pobjedu protiv Kvarnera čime će se izjednačiti s Alkarom po broju pobjeda, jer teško da Sinjani mogu iznenaditi Cedevitu i Zadar. Hermes Analitica koja poput Gorice trenutno ima pet pobjeda u posljednja dva kola igra protiv Jollyja i Zaboka. Ako i Analitičari upišu jednu pobjedu, stvar se trokut između Gorice, Alkara i Hermes Analitice gdje će sve tri momčadi imati po šest pobjeda, a u tom slučaju gledaju se međusobni dvoboji i koš razlika.

Podijeli