Novosti Sport Događanja

Tene Petračić osobnim rekordom do titule viceprvakinje Hrvatske, Hana Tašaković osvojila broncu

18.02.2022. / Damir Žbulj

U Zagrebu je održano dvoransko atletsko prvenstvo za kadete i mlađe kadete, uz nekoliko zapaženih rezultata velikogoričkih atletičarki i atletičara.

Članica Maraton kluba Velika Gorica Tena Petračić je u kadetskoj konkurenciji srušila svoj osobni rekord u utrci na 600 metara i u izravnom dvoboju s Elenom Ban iz AK Kvarner na kraju je osvojila drugo mjesto i titulu viceprvakinje Hrvatske. Tena je istrčala 1:38,26, dok je njena sestra Tara Petračić s vremenom 1:46,12 zauzela 14. poziciju.

Hana Tašaković iz Atletskog kluba Velika Gorica je u kadetskoj utrci na 1500 metara osvojila treće mjesto, što joj je prva medalja na prvenstvu Hrvatske!



U dvorani na Zagrebačkom velesajmu održan je i seniorski atletski miting, uz dominaciju Nine Vuković na 400 metara, koja je s vremenom 56,25 uvjerljivo prva prošla kroz ciljnu ravninu.

Fenomenalno treće mjesto osvojila je četiri godine mlađa Tena Martinec.
 
"Posebno nas je obradovao nastup i povratak Eme Vuković, koja je 400 metara istrčala za 59,97, što samo pokazuje o kakvom se talentu i borcu radi, kada znamo da je ovaj njen hvale vrijedan rezultat nastao nakon jedne neugodne sportske ozlijede i dugog oporavka," javili su nam iz Atletske škole MK Velika Gorica.

Nina Vuković je briljirala i u utrci na 200 metara, a zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji istrčale su i juniorke Tena Martinec, koja je bila četvrta te sedmoplasirana Ema Vuković i Lucija Sever, koja je završila na 12. poziciji.

U disciplini 400 m nastupila je još i Lucija Sever te ostvarila vrijeme 1:02,56 i plasman na dvanaestu poziciju. Prvi dan natjecanja zaključili su Livia Debelić na 200 metara, dok je u disciplini 400 m za seniore na mitingu nastupio Viktor Benedetti, koji je nastupio i u utrci na 200 metara.  

Anja Petračić je nastupila u disciplini 800 metara.

Mlađi kadeti MK Velika Gorica Niko Kelava i Jerko Cvetković također su dali svoj doprinos uspjehu, Niko je sudjelovao u utrci na 200 metara, dok je Jerko s vremenom 2:30,38 bio sjajni peti na dionici od 800 metara.

Iduće je na rasporedu dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke.


Podijeli