Novosti Sport Događanja

Težak raspored na početku stolnoteniske sezone

19.09.2017. / Sportska redakcija

Stolnotenisači velikogoričkog Stanfara marljivo treniraju i pripremaju se za novu sezonu. Uz Marka Habijaneca čija će pomoć biti itekako potrebna u važnim mečevima, tu su i nadalje Martin Petrović i Marko Dolibašić uz koje su i juniori Domagoj Elger i Karlo Javor koji je na Sportskim igrama mladih bio najbolji u domaćoj, a nešto kasnije i međunarodnoj konkurenciji.

Novo prvenstvo kreće 7. listopada kada u Veliku Goricu dolaze stolnotenisači Jaske protiv kojih su Goričani zaključili lanjsku sezonu. Ždrijeb nimalo nije mazio gorički klub kojeg nakon Jaskanaca očekuju susreti protiv Zaboka i Donata iz Zadra.

-Ove godine liga je znatno jača, no dečki su jako motivirani i svaka pobjeda bit će veliki uspjeh za naše mlade igrače. Možemo reći da kod nas igraju isključivo naši igrači, koji su potekli u našoj stolnoteniskoj školi, dok ostale ekipe možda imaju tek po jednog domaćeg igrača- priča nam Marko Habijanec iz Stolnoteniskog kluba Velika Gorica Stanfar.

Najveći kandidat za ulazak u Superligu je zadarski Donat koji je ovog ljeta doveo dvojicu igrača iz Zagreba, te jednog Slovenca, a uz njih standardno su jaki i Jaska, te Zabok i STK Srdoči koji su lani ispali iz lige.

-Bit će nam borbeno u svakom meču. Naša je želja borba za sam vrh tablice i sve ćemo pokušati učiniti da upravo naši mladi igrači napreduju i vrate nas u superligaško društvo gdje nam je i mjesto. Poznato je već kako svi naši konkurenti imaju svoje dvorane po 24 sata, tako da ćemo se snalaziti na sve načine kako bi taj nedostatak nadoknadili treninzima po zagrebačkim dvoranama- kaže Habijanec.

Ponovno aktivirana ženska ekipa

Nakon godina pauze ove je sezone ponovno aktivirana i ženska ekipa koja će pokušati izboriti ulazak u 2. ligu u kojoj će se natjecati druga ekipa muškog kolektiva za koju će nastupati juniori Ivan Gusić, Patrik Brajković, Tijan Smolčić, Lovro Božić te kadet Andi Smolčić.

-Ostali naši mlađi igrači i igračice igrat će u županijskim ligama, a nastupat ćemo i na svim županijskim i državnim turnirima- o mlađim naraštajima će Habijanec.

Isto tako Stolnoteniski klub Velika Gorica Stanfar organizira i školu stolnog tenisa. Upisi i treninzi su u Gradskoj sportskoj dvorani ponedjeljkom i četvrtkom od 19,00 do 20,30 30 sati.

Podijeli