Novosti Sport Događanja

'Tko će kome, ako ne svoj svome': Kristian Fućak s dva komada osigurao veliko slavlje nad Osijekom

08.04.2023. / Damir Žbulj

Kristian Fućak stigao je ove zime u Goricu na posudbu kao otpisani igrač Osijeka i naravno da je u stilu one narodne 'tko će kome, ako ne svoj svome', utrpao dva komada klubu iz Grada na Dravi.

Fućak se tako prometnuo u glavnog junaka izuzetno važnog 2:0 slavlja turopoljskog prvoligaša, kojim je zaostatak za pretposljednjim Šibenikom smanjen na samo četiri boda, prije subotnjeg gostovanja Šibenčana kod Rijeke.

Goričani će u idućem kolu igrati upravo na Šubićevcu i nakon ove izuzetno vrijedne pobjede imaju priliku u potpunosti zakomplicirati završnicu sezone i ovu borbu za opstanak u prvoligaškom društvu.

Osječani su svoju posljednju pobjedu ostvarili još krajem siječnja, baš protiv Gorice, i valjda su mislili kako će na Gradskom stadionu izaći iz te negativne serije i kako će lako doći do bodova.

Međutim, ekipa Željka Sopića nije mislila tako...

 

Nije to bila neka bajna i uzbudljiva utakmica, ali Fućak se ukazao kad je bilo najpotrebnije i prvo je u 73. minuti hrabrim dalekometnim udarcem svladao Malenicu, a onda je deset minuta prije kraja izvrsno reagirao poslije 'bombe' Pršira i odbijene lopte te je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i iz neposredne blizine hladnokrvno poentirao, za nedostižnu prednost...

Nisu gosti imali previše prilika. U otvaranju dvoboja tražili su kazneni udarac nakon igranja rukom Steenvoordena, loptu je već uzeo Lovrić, ali je iz VAR sobe stigla dojava kako nema udarca s bijele točke.

Opasno je bilo i na isteku prvih pola sata, kad su i Caktaš i Mierez u 16-ercu Gorice bili u dobroj poziciji, ali oba puta su pogodili u Bralića, još jednog igrača Osijeka na posudbi u Gorici.

Domaći su pak jako dobru prigodu imali u 57. minuti, kad je Pršir ubacio iz kuta, a Steenvoorden je pucao glavom malo preko grede. Pršir je od 18. minute uzeo kapetansku traku, jer je Mrzljak morao napustiti travnjak zbog ozljede i Jura je ovaj dvoboj odigrao baš kapetanski.

Možda da je Lovrić pogodio iz 'svoje pozicije' u 70. minuti, sve bi drugačije završilo, no, ovako je 'svojih pet minuta' ponovno dočekao Fućak!

Kod prvog pogotka, što je bio i prvi udarac Gorice u okvir gostujućeg gola, lopta je okrznula Žapera i tako prevarila Malenicu, dok je kod drugog pogotka spretno, u maniri rasnog napadača, dočekao odbijenu loptu u suparničkom petercu. Dečko iz Rijeke često je bio osporavan, ali za HNL travnjaka pokazao se kao izuzetno zahvalan napadač, što je potvrdio i sada protiv osijeka i u onom slavlju nad Lokosima.

U finišu dvoboja Osijek čak nije opasnije ni zaprijetio Baniću i ova pobjeda, tek četvrta ove sezone, stigla je u najvažnije mogućem trenutku, prije gostovanja kod Šibenika, u petak od 18 sati.

 

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli