Novosti Sport Događanja

Toplak: Morali smo 'kemijati', ali svojim radom smo zaslužili ovu pobjedu

03.04.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nastavili su svoj preporod pod vodstvom Samira Toplaka. Nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem, remijem u Osijeku i veličanstvenog slavlja and Rijekom, Goričani su uzeli sva tri boda i na Šubićevcu, na neugodnom gostovanju protiv ekipa koja je također traži svoj put iz krize...

Priliku će morati tražiti protiv nekog drugog protivnika.

"Teška je ovo bila utakmica, ali takvu smo i očekivali. Šibenik je pod određenim pritiskom i htjeli smo to iskoristiti, međutim, prvo poluvrijeme nismo bili na onoj  razini na kojoj bi ja htio,"

"Ali, imali smo pozitivan rezultat, vodstvo i to je bilo dobro. U drugom poluvremenu smo imali te tri, četiri dobre šanse i trebali smo utakmicu prelomiti i riješiti. Uvijek se tada nešto neplanirano može dogoditi i nekom greškom možeš dobiti gol. Šibenik je imao nekoliko situacija, ali ponovno nas je nagradila malo i sreća. Čestitam svojim dečkima, bilo je puno izostanaka, morali smo 'kemijati', ali svojim radom smo i zaslužili ovu pobjedu," naglasio je nakon pobjede trener Toplak!

Istaknuo se Vlatko Stojanovski, koji je zaslužio svoje mjesto u početnoj postavi umjesto kartoniranog Brazilca Cruza i na kraju je njegov pogodak bio ključan.

"Nema boljeg trenutka za zabiti, kada šokiraš protivnika. Bojao sam se samo da se u drugom poluvremenu ne povučemo i da ne čuvamo rezultat. No, Šibenik je ekipa koja se želi nadigravati i koja ti daje igrati. Djelovalo smo dobro, ali  možda nas je i ovaj loš travnjak zaustavio da budemo konkretniji prema naprijed," dodao je Toplak pa najavio idući izazov, u petak na Gradskom stadionu protiv Istre 1961:

"Prvo moramo zaliječiti rane, moramo vidjeti što je s ozlijeđenim igračima. Keita je morao ranije izaći, ne vjerujem da će Golubickas biti spreman. Imamo dosta izostanaka na pozicijama na kojima i nemamo alternative. Ali, nešto ćemo 'izmiksati' i uvijek je lakše raditi nakon pobjede. S optimizmom ulazimo u novi tjedan, resetirat ćemo se i bit ćemo opet dobri protiv Istre."

Na ljestvici HT Prve lige Gorica je na petoj poziciji s 39 bodova, tri više od Lokomotive, koja u ponedjeljak dočekuje Slaven Belupo.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

(Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Podijeli