Novosti Sport Događanja

Tour de Tur: Promocija biciklizma i rekreacije

29.03.2018. / Damir Žbulj

Dolaskom proljeća, ali prije svega toplijeg vremena odmah se probudio i život na ulicama Velike Gorice! 

U organizaciji nekolicine entuzijasta i uz pomoć volontera i ove će se godine održati sada već tradicionalni Tour de Tur, masovna biciklistička utrka amatera, rekreativaca, koja ima za cilj promociju biciklizma u našem gradu, kao i općenito zdravog života te u današnje vrijeme 'modernih tehnologija' toliko potrebne fizičke aktivnosti.

SAMO JAKO, JAKO...

Pripreme su već u punom zamahu, a otvorene su i prijave za sedmo izdanje Tour de Tura, sportsko-rekreacijskog spektakla, koji će se ove godine u našem gradu i turopoljskoj okolici održati u nedjelju 29. travnja.

Start i cilj je kod velikogoričkog Muzeja Turopolja (Trg kralja Tomislava 1). Početak utrke je zakazan za 12 sati, a u 10 sati održat će se i tradicionalni 'defile' kroz centar grada, koji uvijek posebno oduševi najmlađe natjecatelje.

U sklopu Tour de Tura bit će organizirane tri različite utrke - TOURIST (dužine staze 25 kilometara), XC (42 kilometra) i PRO TOURIST (dužine 70 kilometara).

 

 

Najviše pobjeda u dosadašnjim utrkama odnio je Matej Posavec, ali konkurencija je iz godine u godinu sve opakija, a natjecatelji stižu iz Slovenije (BK Trebnje), Mađarske, kao i iz svih krajeva Lijepe naše, od Vukovara do Čakovca...

Očekuje se rekordan broj prijava te kako bi ovogodišnji Tour de Tur mogao privući i više od 1300 sudionika.

Prijaviti se možete na - zdravduh.hr/prijava/

Kotizacija je i dalje simbolična, a svi će dobiti zasluženu okrjepu, već nadaleko poznati Tour de Tur grah.

"Cilj nam je prije svega potaknuti svijest o važnosti rekreacije i zdravog načina života. Želimo ljude izvući iz stanova, 'otrgnuti' od televizora, mobitela i računala! Pozivamo sve da nam se priključe, bez obzira na dob i spol, na bilo kakvom prijevoznom sredstvu - biciklu, romobilu, rolama, ako žele mogu čak i trčati," poručio je Davor Ajster, jedan od organizatora (Zdrav duh).

Posebnu zahvalu dobili su svi volonteri i pokrovitelji koji su u dosadašnjih šest izdanja utrke pomogli u stvaranju ovog važnog događaja za naš Grad.

"Pozivamo i publiku da u što većem broju bodre naše natjecatelje uz staze, jer su ta povezanost sa sudionicima i cjelodnevno druženje u samoj srži Tour de Tura! Bez toga niti ne bi bilo same utrke!"

Želja organizatora je i svim Velikogoričanima, Turopoljcima i njihovim dragim gostima približiti ljepote našeg kraja, od 'brega' Vukomeričkih gorica do turopoljske ravnice.

Tour de Tur svake godine ima i hvalevrijedan humanitarni karakter! Od prihoda utrke organizirano je kroz dosadašnje godine preko 15 različitih humanitarnih akcija, među kojima je jedna bila i u suradnji s veleposlanstvom Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj!

Organizatori su posebno istaknuli kako su zajedno s Gradom za djecu do deset godina donirali 120 vrhunskih biciklističkih kaciga, za povećanje sigurnosti u prometu.

Uz samo natjecanje građani će moći uživati u raznolikom, sportsko – zabavnom programu, predstavit će se razni klubovi i sportovi, među kojima će biti i VG Bombers, velikogorički Bombarderi, aktualni osvajači Kupa Hrvatske u australskom nogometu.

 

Podijeli