Novosti Sport Događanja

Trebalo je ipak dobro oznojiti dresove: Gorica u nastavku bolja od Rudeša, Mitrović asistirao Juriću, zabio za preokret i 'pocrvenio'

10.05.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ušli su i u ovaj dvoboj kao da je sezona već gotova, mlako, neozbiljno, bezidejno i dekoncentrirano, iako je prije ovog gostovanja Rudeša na Gradskom stadionu trebalo odigrati još tri utakmice...

Turopoljski prvoligaš je u nastavku ipak zaigrao ozbiljnije, dečki su ipak morali oznojiti svoje dresove, a golovima Jurića i Mitrovića domaći su uspjeli nekako okrenuti rezultat u svoju korist za konačnih 2:1 na semaforu.

Mitrović je 15-ak minuta prije kraja 'pocrvenio' zbog oštrog i neopreznog starta, kojeg je prvo sutkinja Martinčić sankcionirala žutim kartonom, ali je nakon intervencije iz VAR sobe promijenila svoju odluke te je ofenzivcu Gorice pokazala izravan crveni karton.

Rudeš je u završnici svim snagama krenuo u napad, a u sudačkoj nadoknadi svi gostujući igrači i stručni stožer protestirali su jer su smatrali da je Petković zabio pogodak za izjednačenje.

Munksgaard je očistio s linije, a VAR se nije oglasio...

Imala je momčad Rajka Vidovića u nastavku ovog dvoboja dovoljno dobrih prilika, Mitrović je u prvom dijelu i uzdrmao gredu, ali ponovno je izostala realizacija. Opasne pokušaje imali su i Majstorović i Mrzljak i strijelci Jurić i Mitrović, ali jednostavno je izostao pravi fokus i motivacija, što sigurno ne može zadovoljiti Vidovića.

Poveo je Rudeš iz svoje prve prave prilike, ali poslije sjajne akcije, brze kontre i dobrog udarca Latkovića, kod kojeg je mogao i bolje reagirati vratar Radošević.

Banić je ovaj put izostao zbog smrtnog slučaja u obitelji...

Razočarani strateg Gorice je već na poluvremenu iz igre izvadio Vujnovića, Soldu i Majstorovića, a uveo Jurića, Štigleca i Lazarova.

Pritisak je urodio plodom pola sata prije kraja, kad je Mitrović fenomenalno i milimetarski precizno proigrao Jurića, a ovaj je majstorskim lob udarcem poslao loptu pod gredu. Jurić se nekoliko minuta našao u gotovo identičnoj prigodi, prevario je svog čuvara, ali se odlučio za udarac koji je završio u bloku, umjesto da je 'uzvratio' asistenciju i proigrao slobodnog Mitrovića u naletu...

Mitrović je uspio zabiti odlučujući gol u 69. minuti dvoboja, nakon atraktivne reakcije na petercu, a zahvaljujući odličnom prodoru i ubačaju Štigleca.

Mitrović se nakon crvenog kartona ispričao svima na terenu zbog neopreznog starta, a njegovi suigrači su se pobrinuli da bodovi protiv fenjeraša, koji je svoju jedinu ovosezonsku pobjedu upisao baš protiv Gorice, ipak ostanu na Gradskom stadionu.

Još su dva kola do kraja, slijedi gostovanje na Poljudu kod Hajduka, a za kraj sezone na rasporedu je domaći dvoboj s Istrom 1961.

 

Standings provided by Sofascore

(Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

 

Podijeli