Novosti Sport Događanja

Trening u pola noći nakon slavodobitnog dolaska iz Šibenika? "Trebalo je taj alkohol izbaciti van!"

15.04.2023. / Damir Žbulj

Gotovo savršenu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice na gostovanju u Šibeniku, kod izravnog konkurenta u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu!

U prvom poluvremenu su mrežu domaćina na Šubićevcu tresli čak četiri puta, u nastavku su sačuvali stečenu prednost te su osim tri boda stigli i do boljeg međusobnog omjera u okršajima sa Šibenikom ove sezone.

 

Prve dvije prvenstvene utakmice završile su bez pobjednika, a u posljednjem dvoboju u Velikoj Gorici završilo je 0:3.

"Niti je objektivno realno bilo 0:3 u prošloj utakmici za Šibenik, niti je ovo možda realno. Utakmica je bila 'ubijena' u prvom poluvremenu, gdje smo uspjeli iskontrirati i izdominirati. Vidjelo se od prve minute da smo došli pobijediti. Ali, znate kako se kaže, 'lopta je okrugla'. Nekad napravite sve dobro, a izgubite utakmicu..."

"Kao što je to bilo u Splitu."

"I dalje smo zadnji. Jer, da se danas prekine prvenstvo, mi ispadamo iz lige. I to je jedina vodilja koja nam treba biti u glavi kad razmišljamo o ovoj utakmici. Što prije treba 'resetirati' glave, jer dolazi nam iduću nedjelju jako dobra Rijeka. Ali, nismo niti mi tako loši i bit će vatreno," najavio je strateg Gorice Željko Sopić, koji je dobro posložio svoju 'ratničku' momčad.

Ima još sedam kola do kraja. Prvo u nedjelju, 23. travnja, na gorički Gradski stadion stiže Rijeka, a nakon toga i Hajduk.

"Pamti se samo rezultat. Pokušat ćemo zadržati ovu formu i pokušat ćemo u idućim utakmicama uzeti što više bodova i na kraju doći ispred Šibenika na to devet mjesto, koje garantira opstanak. Ponavljam, ništa nije odlučeno, rekao sam svojim igračima prije utakmice, idemo na pobjedu, zadovoljni bismo bili s neriješenim, ali i da smo izgubili, isto ne bi bilo sve izgubljeno. I ne bi bilo sve gotovo," dodao je Sopić pa naglasio:

"Gard s kojim smo nastupili daje nam za pravo da smo zaslužili ova tri boda. Možda je rezultat preveliki, jer istini za volju, i Šibenik je imao svoje šanse. To je sport."

Utakmica je bila izuzetno zahtjevna, ali svi igrači dali su svoj doprinos. Posebno Toni Fruk, koji je zabio dva komada i upisao asistenciju za premijerni HNL gol Ndockyta. Zabio je ponovno i stoper Slavko Bralić, nakon majstorskog ubačaja kapetana u ovoj utakmici, našeg 'domaćeg dečka' i U-21 reprezentativca Jurice Pršira.

"Morali smo mijenjati neke igrače, htjeli ili ne htjeli. Na kraju se mogla zakomplicirati utakmica, jer da je Raspopović morao van, mi više nemamo zamjena. Mislim da nam je bilo tko rekao da ćemo biti bolji od Šibenika u međusobnom omjeru, prvi bih mu rekao da nije normalan. Ali, kad se već ukazala ta prilika bilo bi glupo da smo ju propustili..."

"Dinamo je naša najbolja momčad i uspjeli smo im parirati. Mislim da ćemo se moći pregrupirati i za iduće utakmice. Imamo unutarnjih problema, imali smo i prije ove utakmice. Imamo sada devet dana do Rijeke, najvažnije je čvrsto ostati na zemlji. Jer, ovaj naš 'balkanski' menatalitet je totalno 'ludilo'. Ali, zato ćemo sada po povratku u Veliku Goricu, u pola jedan u noći, malo trenirati, da se glave malo smire. I taj alkohol kojeg će popit trebat će izbaciti van. To smo odlučili još prije tri dana," u svom je stilu ispalio Sopić.

Najavljeno - ispunjeno!

 

'Normalni' treninzi nastavljaju se u ponedjeljak u 13 sati, a jedino će poštedu dobiti Raspopović i Vujnović, koji u nedjelju slave Uskrs.

Podijeli