Novosti Sport Događanja

Tri vožnje na 4.Buševskoj biciklijadi

11.05.2017. / Ivana Ćurić

Udruga Moj Buševec, u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica, ove nedjelje organizira 4. Buševsku biciklijadu koja ove godine ima čak tri utrke, ondnosno cestovnu i XC utrku te rekreativnu vožnju.

Sa starta na Trgu Seljačke sloge prvo će u 12 sati krenuti biciklisti cestovne utrke duge 55 km. Vozi se na ruti Buševec-Podvornica-Kravarsko-Hotnja-Pokupsko-Cvetnić Brdo-Šestak Brdo-Kravarsko Podvornica-Buševec.
Start utrke je u 12:00 sati.

Predviđeno vrijeme utrke iznosi oko 3 sata i 20min, a natjecatelj u ovoj kategoriji plaćaju kotizaciju od 30 kn.

U 13 sati sa starta kreću natjecatelji u XC utrci kojom se od Buševca vozi do Turopolja, Rakitovca i nastavlja uz nasip nakon Kučkog mosta prema Turopoljskom lugu ponovno do Turopolja i do cilja u Buševcu. Biciklisti će na ovoj ruti proći 35 km, a kotizacija iznosi 30 kn.

U 15 sati kreće i rekreativna vožnja dobro znanom rutom od Buševca, preko Turopolja, Kuča do Vukovine i natrag istim putem.

Dolaskom u Vukovinu organiziran  je kraći odmor u trajanju 15-ak minuta gdje su organizatori pripremili sokove za okrjepu, a svi sudionici vožnje moći će tom prilikom stati kod Alapićeve kurije i razgledati park i unutrašnjost uz kraći osvrt domaćina koji će ga upoznati s povješću kurije.

Kotizacija za rekreativnu vožnju nema, a prijave za sve kategorije utrka mogu se izvršiti na www.moj-busevec.hr ili od 11:00 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. U slučaju lošeg vremena utrka se odgađa za tjedan dana.

Podijeli